fredag 16 mars 2007

Pinocchio och fritidspolitik i största allmänhet

Så har då beslutet om att Borås stad ska tacka ja till Pinocchio tagits. En segsliten debatt har nått sitt mål. Eller det kanske är början. Det får tiden utvisa.
Ett långt möte blev det dock. Närmare tolv var klockan när jag kom hem och då hade kommunfullmäktige ändå bara hunnit klara av två ärenden. Det är tufft för alla som ska upp och jobba tidigt på morgonen.

Förkylningen håller i sig. Det är inte bara stormiga debatter i fullmäktige. Råkar man sitta nära fläkten i salen så stormar det rejält. Snuvan blev nog inte bättre av blåsten och ögonen är röda som om jag skulle varit ute och festat en hel natt.
I Borås har vi ändå bra när det gäller att få ersättning för eventuell förlorad arbetsförtjänst.

I Mölndal får man ingen sådan ersättning. Idag är fritidspolitiken av sådan art att om man ska kunna engagera sig ordentligt räcker det inte bara att göra det på fritiden. Många nämnder samlas hela dagar för att komma igång med sitt arbete. Det är helsjukt att en arbetande småbarnsmamma ska behöva ta semester för att kunna vara med. Det behövs verkligen även småbarnsmammor inom politiken. Eller att hon ska behöva arbeta sin lediga dag för att få flexen att gå ihop när hon egentligen skulle ha tid för sina barn.
Så får det inte vara.

Inga kommentarer: