söndag 25 mars 2007

Söndagsblandning av kalsonger och annat

Kan inte låta bli att kommentera några rubriker i dagens internet-tidningar. Fast jag borde kasta mig över Formulär i Access för att sedan få tid att kunna gå ut i vårsolen. Det är lite nervöst att sätta igång och hålla kurser igen efter fyra år så det är bäst att vara väl förberedd inför tisdagens kurs. Men det är klart jag har ju inte varit tyst i fyra år. Debatter med ministrar ger också träning.

Nåväl. Jag kan inte låta bli att förundras över att det är billigare att köpa nya kalsonger än att tvätta dem. (SvD och Sydsvenskan och DN) Även om jag inte vet exakt hur mycket det kostar att tillverka en kalsong så funderar jag över om det verkligen går att tillverka ett par för sex kronor. På ett miljöriktigt sätt samtidigt som de som tillverkar dem får en skälig lön.
Man kanske ska ställa sig frågan var kalsongerna är tillverkade i stället. Tyvärr tror jag att ibland så väljer man det lägsta priset vid offentliga upphandlingar utan att ta hänsyn till krav på kvalitet och miljö.

Sedan ska säkert tvättkostnaderna också ses över .

Men självklart är det bra att anställda är uppmärksamma och bidrar till att minska samhällets gemensamma kostnader.
Men att bara använda sig av slit och släng kanske inte är så bra för miljön. Egentligen kanske alltid till alla kostnader också läggas en kostnad för miljön. Något i stil med det som diskuteras idag om att betala extra miljökostnader för flygresor.

Även en socialdemokratisk partiledare kan göra ett och annat bra uttalande.
I gårdagens Stina i SVT gav Mona Sahlin igen mot Göran Persson.
Hon berättade att när man gick inte till Göran Persson med ett eget förslag så kom man ut med Göran Perssons förslag. Det säger inte så lite om det klimat som rådde inom den förra regeringen. Det kan inte ha varit så lätt alla gånger.

I SvD kan man också läsa att Mona Sahlin varnade vid Ungdomens riksdag för att använda hasch och att man inte får ta för lätt på droger. Vad jag förstått finns det en tendens att tala om droger i rekreationssyfte. Det gör mig oerhört oroad.
Visst Mona Sahlin klarade sig men inte några av hennes kompisar.
Allt måste göras för att hålla ungdomar borta från droger. Både upplysning men också att skapa ett samhälle där man känner framtidstro. Så man inte behöver fly bort från det.

Bäst att kasta sig över formulären. Ställa om alla klockor till sommartid. Och sedan njuta av vårsolen. Det behövs nog göras ett och annat i trädgården och så.

Inga kommentarer: