måndag 26 mars 2007

Så var det slut med Persson

Så har då det sista programmet med Persson tonat ut ur rutan. Men det finns ju mycket mer på nätet. Vet faktiskt inte om jag orkar titta på fler oförskämdheter. Inte just nu i alla fall.

Jag kan fortfarande inte förstå hur han kan sitta framför en kamera och vräka ur sig den ena oförskämdheten efter den andra mot personer som inte kan försvara sig. Utan hänsyn till att han kanske kränker den han uttalar sig om. Både DN och SvD och GP har detaljer.
Även DN fick sig en rejäl skrapa. "Den är en riktigt otäck tidning." Enligt Persson. Förmodligen för att ledarskribenter och andra inte har samma politiska uppfattning som Persson.

Han verkar ju inte heller ha särskilt klart för sig alla detaljer. Minnet verkar spela honom spratt. Det har ju framkommit när de som angripits fått möjlighet att försvara sig. Det som hände dagarna kring Tsunamin verkar ju ha luddat till sig rejält i hans hjärna. Jag själv kommer precis ihåg hur jag reagerade när jag såg bilder på TV. På förmiddagen på annandagen. Att detta var något stort och en katastrof. Jag kan inte förstå att Persson inte omedelbart åkte till jobbet. Det är ju vid kriser som det behövs en ledare. Att sedan ha mage att kritisera dem, bland annat Lars Leijonborg, som kritiserade honom och regeringen, , för att det saknades beredskap.

Men en självgod Persson verkar tro att han är ofelbar och han saknar fullständigt självkritik.
Fast samtidigt är det beklämmande att landet under två år haft en statsminister som varit trött och helst av allt velat var någon annan stans. På sin gård i Sörmland.

Precis som många andra kommenterat serien (SvD) så har serien inte gett några svar utan orsakat en rad ytterligare obesvarade frågor. Hans ledarstil lämnar också en del övrigt att önska. Det kan jag själv konstatera utan att vara ledarskapskonsult. Men de har en hel del att säga också bland annat i DN.
De övriga ministrarna i regeringen kan inte ha haft det lätt i alla fall. Det kan möjligen förklara en del.

1 kommentar:

Anonym sa...

Egentligen tycker jag inte att Perssons jeremiader om sina politiska motparter m.fl. är så märkvärdiga. Sådant förekommer ju i de flesta memoarer - så varför inte i den här typen av memoarer? Den stora bristen i programserien är väl att Persson inte ger särskilt många inblickar i de stora frågor som förekommit under hans aktiva tid som politiker.