lördag 15 december 2007

Match i Sandared och på Bali

Veckans sena kvällar sitter i kroppen. Lite trött är jag men idag måste det bli en lång promenad i en blek vintersol.

Hela kvällen igår tillbringade jag i Sandareds tennishall och tittade på elittennis. En spännande tillställning som dock slutade med 5-1 i förlust till Sandared. Men det var många nagelbitarstunder. Och stundtals också riktigt rolig underhållning. Trots förlusten. Strax före elva var det slut.

Världen går väl inte under av en förlorad tennismatch även om det känns bittert. Betydligt allvarligare men lika spännande var matchen som pågick på Bali vid den pågående klimatkonferensen. Skulle man komma fram till ett avtal.

Det är glädjande att USA till slut gav med sig så att det åtminstone blev en acceptabel kompromiss. Det gäller nu bara att man kommer fram till ett konkret avtal 2009. Men ändå ett steg att världens alla länder är överens om att något måste göras i tid för att rädda jorden. (SvD, DN) Men nu gäller det också att agera i de olika länderna. Prata går ju bra men det är i handling det gäller. (SvD)

För att återvända till idrotten. Diskussionen om tidig elitsatsning går vidare. Nu föreslår idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) i Stockholm att man genom att ge extra föreningsbidrag till tonåringar ska kunna hålla ungdomar kvar inom verksamheten även om de bara tränar någon gång i veckan. För att bidra till en bättre folkhälsa. Och som jag ser det också bidra till att ungdomar har någon meningsfull sysselsättning i stället för att driva på stan. (SvD)

Men både elit och bredd behövs. För att stimulera barn och ungdomar måste det finnas föredömen. Igår kväll möttes elit och bredd. De yngre ungdomarna i klubben var bollkallar och de lite äldre tjänstgjorde som linjedomare. Det gick inte att ta fel på stoltheten när de tågade in på planen tillsammans med spelarna.

För att inte tala om entusiasmen hos de äldre damerna som förra veckan satt på golvet i hallen och spelade tärning om julklappar (Efter en och halv timmes tennis förstås) nu ivrigt hejade på de som verkligen kan spela. Självklart får man inspiration. Men tröttsamt var det.

Nu ska jag i alla fall ge mig ut i solskenet.

Inga kommentarer: