torsdag 13 december 2007

Årets sista kommunfullmäktige

Så var då sista kommunfullmäktigemötet avklarat för det här året.

Det tog bara fyra timmar idag. Det verkade som debattviljan hos de flesta var ganska avslagen efter alla budgetmöten. Och de flesta av frågorna som avhandlades idag hade också diskuterats under budgetdebatten. Vissa frågor är dock oundvikligt att diskutera när sverigedemokraterna sitter i församlingen. Idag fanns två med. Ett om flyktingmottagande och ett som handlade om en korkad motion som sverigedemokraterna lagt. De tror att de som kommit till Sverige kommer att lära sig svenska språket fortare om de får komma på den fest som kommunen anordnar för nya svenska medborgare. De som inte klarar ett språktest ska inte få gå på denna fest enligt sd:s förslag.

Det är att grovt misstänkliggöra och underskatta de människor som kommit till Sverige hela långa vägen under stora umbäranden. Flyende från krig och förföljelse.

Jag tror inte incitamentet att lära sig språket är en fest utan jag tror att viljan att få ett jobb och bli delaktig i samhället är den viktigaste drivkraften. Det skulle vara intressant att se en fråga från sverigedemokraterna som förbättrar integrationen på ett konstruktivt sätt.

Sedan är jag så trött på sd:s mantra om massinvandring. Och alla andra statistiker de alltid tolkar för att den ska gynna deras egna åsikter. Kommunalrådet Lena Palmén (s) gjorde ett jättebra inlägg där hon läste högt från BRÅ:s hemsida. Om att saker och ting inte alltid är som sd låter påskina.


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har haft grannar på 2 olika ställen som inte kan mer svenska än hej.
När du sägar att SD misstänkligör och underskattar dem genom att ev, vilja bjuda dom på fest om dom försöker lära sig språket, tycker jag det är DU som mistänkliggör och underskattar SD.
kom du själv med ett bra förslag ist för att pajkasta.

Din bild på invandrare där alla verkar vara flyende högutbildade som det är synd om tycker jag är lite uttjatad.
Jag har inte träffat ngn sådan, däremot har jag träffat de som tränger sig i köer hotar med våld om ngn säger ngt, går ut för att leta upp ngn att mishandla (blivit hotad flera ggr helt oprovocerat)
Ingen jag vet vågar anmäla då det bara leder till värre saker, mer hot mer våld...

Undrar varför varför brandkåren måste ha poliseskort i rosengård och andra ställen med mkt högutbildade taxichaufförer?

sedan till BRÅ, hörde på p3 front tror jag det var om hur missvisade BRÅ:s statestik var då den enbart bygger på anmälda brott p3 ringde runt till sjukhus som bekräfade att våldet ökar och blir värre men brå:s statestik visar motsats så BRÅ som källa är inte alltid trovärdig