tisdag 11 december 2007

Fullmäktige dag tre

Nyss hemkommen från tredje dagens budgetfullmäktige. Idag höll vi "bara" på fem och en halv timme. Totalt blir det väl en budgetdebatt på ungefär 30 timmar. Fullständigt vansinnigt.

Trots de många timmarna idag var debatten ganska avslagen. Och då var det ändå de mjuka nämnderna, kommundelsnämnderna och socialnämnden som diskuterades.

Något som nästan inte alls diskuterades var äldreomsorgen. Inom kommundelarna var det i huvudsak skola och barnomsorg som diskuterades. Såvitt jag kan minnas i alla fall.

Sedan kom ju förstås alla voteringar. På punkter i (s) och (v) budgetar där vi egentligen tycker precis som de. I olika textförslag. Men ändå röstar vi emot. Till exempel vill majoriteten ha både öppna förskolor och familjecentraler i varje kommundel. Men i vårt alternativ står det att vårt mål är. I S-budgeten att vi "ska" ha. Hårklyveri med ord. Så det blir nej till sossarnas förslag vid voteringen.

Och vem vill ha kö till barnomsorgen? Även detta voterades det om.
Tack och lov att vi har en ny fin voteringsanläggning. Där även ersättarna har rätt att begära ordet.

Faktiskt kom förslaget om ersättarnas yttranderätt en gång i tiden från mig. Fp skrev en motion och sedan genomfördes möjligheten vid en förhandling inför valet 2002.

Nåväl nu är det bara att ladda om inför torsdagen då nästa ordinarie kommunfullmäktigemöte går av stapeln.

Men först några möten i morgon.

Inga kommentarer: