måndag 10 december 2007

Kuba ingen demokrati precis

Hur kan någon tycka att ett land som sätter unga kvinnor i husarrest och fråntar dem deras pass och visum är ett bra land? Men tyvärr finns det även människor här i Sverige som tycker att Kuba är drömmarnas land.

Kvinnorna som är medlemmar i liberala ungdomsförbundet deltog i en demonstration tillsammans med kubanska kvinnor vars män fängslats på grund av deras politiska aktiviteter. (SvD)

Folkpartiet och dess biståndsorganisation SILC har jobbat för demokrati och mänskliga rättigheter på Kuba länge. Silc är en liberal stiftelse som arbetar med demokratibistånd. Med mål att stärka organisationer och personer som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter.
Tillsammans med KIC, kristdemokraternas motsvarande organisation, drivs Kubafonden för att stötta fångar och deras familjer på Kuba som fängslats på grund av deras engagemang för demokrati. Här finns mer information om Kubafonden och här mer om Kuba.

Heder åt kvinnorna som kämpar för mänskliga rättigheter. Och Kuba måste släppa dem genast.

Instämmer i ledarbloggen på SvD.

" De krampaktiga försöken att stävja framväxten av en opposition är ett flagrant brott mot de mänskliga rättigheterna. Att kommunisterna känner sig hotade av liberala svenskar i tjugoårsåldern understryker enbart hur tydligt det är att de är medvetna om att klockan snart klämtar för diktaturen."

Inga kommentarer: