onsdag 27 februari 2008

Nytt debattforum?

Jag har insett att Borås stads nya bloggportal med bloggande fullmäktigeledamöter kommer att innebära att det verkligen gäller att hänga i med bloggandet. Det borde kunna bli lite av en intressant debattsida. Men då behövs det fler bloggare från den borgerliga sidan. (Jag kan hjälpa till att komma igång) Eftersom lokalpolitik blandas med rikspolitik (det går inte att komma ifrån)så innebär det att det idag blir ganska mycket övervikt mot vänsterkanten. Även om vi är "sams" med mp lokalt så är allianspartierna inte alltid det på riksnivå. Och som sagt en hel del av inläggen handlar om rikspolitik. Och en hel del annat också förresten. Så det får läsarna stå ut med. Min egen blogg är en "blandblogg" av lokal- och rikspolitik men också en del om mig själv. En och annan vandringsblogg med naturbilder brukar det också bli.

Här finns själva bloggportalen för den som är intresserad.

Några inlägg bland dagens måste jag nog kommentera.

För det första. Jag tror att Jan Björklunds fan-club har viktigare frågor att engagera sig i än att rösta på Sveriges snällaste partiledare. Och förresten. Vad betyder att vara snäll. Och vad säger att det bara är positivt att vara snäll? Den som vänder kappan efter vinden och håller med den han eller hon senast talade mig? Är han eller hon snäll eller är personen utan egen uppfattning? Och jag tycker att Jan Björklund är snäll. Men han har bestämda åsikter och det är inget fel.

Och vem har sagt att lärlingsutbildningen ska lösa individuella programmet. Det vill säga att elever inte kommer in på en nationell gymnasielinje. Problemet att eleverna inte hänger med i skolan ska lösas långt innan det blir dags att fundera över gymnasieutbildning. Målet är i alla fall det. Genom tidiga uppföljningar, som också delges föräldrarna, och stöd och stöttning till dem som behöver det redan från första klass ska det problemet lösas. Det går inte att vänta till nionde klass för att utvärdera elevens kunskapsnivå.

Apropå kunskap. Det ordet har sverigedemokraten helt och hållet glömt bort i sitt inlägg om skolan. Men det kanske inte är så viktigt. Kunskap kan ju bidra till att man ifrågasätter vissa partiers åsikter. Visst ska vi ha arbetsro i skolan. Och visst ska mobbningsoffer kunna känna sig trygga i skolan. Men man får inte heller glömma bort att även de som mobbar inte mår särskilt bra. Och behöver hjälp och stöd att komma in på rätt väg. Jag kan inte komma ifrån känslan att det är ett hårt och känslokallt samhälle sverigedemokraterna vill ha. Och så skulle jag vilja ha en förklaring av William vad "Familjen är hjärtats fosterland" betyder. Jag har läst om och om igen men förstår inget. (Sentensen finns på hans hemsida)

Sedan kan jag inte annat än att hålla med Ida om att det är bra att kommunens egna skolor attraherar dem som söker till gymnasiet. För den skull tycker jag inte det är fel att det finns alternativ. Så att de blivande gymnasieeleverna har ett val.

2 kommentarer:

david santos sa...

Guten morgem, Anne!
Thnaks for your posting and have a good week.

Patrik sa...

"Jag kan inte komma ifrån känslan att det är ett hårt och känslokallt samhälle sverigedemokraterna vill ha."

7 riksdagspartier har tillsammans skapat ett sådant samhälle, vilket du tydligen vägrar se trots att krimnalitet och terror blir allt grövre och händer allt oftare.

Sverigedemokraterna vill inte ha det våldssamhälle ni skapat, utan ett varmt och mjukt samhälle präglat av etik och moral, där människor känner samhörighet och delar gemensamma värderingar.