söndag 24 februari 2008

Söndag med sport och djurplågeri

Våren ska vara här enligt SMHI. Fast jag tycker ju inte förstås att det är någon skillnad mot hur det varit förut sedan i höstas. Samma gråa trista disiga väder. Ok. Det har varit några vackra dagar men de är inte många. Men vad gör väl det. Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder. Fast särskilt lockande att gå ut är det ju inte.

Som tur är finns det annat att göra inomhus. En del av dagen har gått åt att förbereda och i kväll bär det av till Sandared för tennis. Sedan är det tre kursdagar i Göteborg.

Hinner nog göra några nedslag i dagens nyhetsflora innan tennisen.

Som vanligt en söndag så är det inte bara jag som sportar. Jag tar väl aldrig ut någon stor seger i förväg. Men förväntningarna är enorma på våra svenska idrottsmän och kvinnor. Då blir besvikelsen desto större när det går åt pipsvängen. Och spekulationerna tar fart om vad som är problemet. Just nu är det lite si och så med segrarna i vinteridrotterna för de svenske. En fjärdeplats idag för stafettlaget på skidor är inte så tokigt.(SvD) Och jag tror att man måste förstå att även elitidrottare har svackor och kan få skador och bli sjuka.

Jag hinner inte se Kalla fakta i kväll eftersom jag spelar tennis då. Men jag tror inte jag hade gjort det i alla fall. Jag såg några inslag(eller rättare sagt hörde för jag ville inte titta) i morse om hur de klippte bort hud utan bedövning på får för att förhindra en skadeinsekt att få fäste. Det räckte som sagt att höra fårens skrin. Det kallas mulesing och görs på merinofår. Ingen klädkedja i Sverige kan garantera att de inte säljer kläder med merinoull där man använt denna mycket grymma metod. Rent djurplågeri.

Ibland tycker jag det är bra att det finns grävande reportrar som tar fram sådana här fakta. I och med reportaget tar flera klädkedjor avstånd från mulesing-metoden. Och reportaget har fyllt sitt syfte. (SvD, TV4)

Nu hinner jag inte mer. Tennisen väntar.

1 kommentar:

Annela sa...

Gå in och läs mer på www.savethesheep.com