söndag 10 februari 2008

Hittade inte så mycket vårtecken ute. Mest grått och dis och vattendroppar på trädgrenarna. Att det kommer blad så småningom kan man ändå ana.

Och ett några hundra meter långt skidspår där ett par tappra skidåkare körde runt. Snön var väl inte gnistrande vit men det är fantastiskt ändå att Ymer kan hålla öppet ett spår som det ändå går att åka på.Och ett majestätiskt träd mitt i diset.Det färgranna hittade jag vid en liten skogstjärn. 200 meter från vägen och några kilometer från närmaste sopstation. Det är märkligt att man kan åka ut och slänga ett lass sopor i skogen när det är så nära till dit, där man kan slänga skräp helt lagligt och gratis. Och dessutom fanns en del elektronik bland soporna. Och ett namn.
I Borås kostar det inget extra att slänga sopor på en återvinningscentral. Men någon tycker väl att det är någon annan som ska städa upp skiten. Eller är det så att det finns de som inte vet om att det finns återvinningscentraler. Den som slängt detta måste ju ha tagit bilen. För han eller hon kan väl inte ha burit dit skräpet. Alternativet är att det är någon från någon annan del av landet.

På ett sätt kan jag förstå dem som inte har en bil och kan köra iväg sina stora sopor. Förr ställdes ut containrar där man kunde slänga skräp men det görs inte längre. Det kanske skulle förbättra området kring de små sopstationerna i alla fall. Och kanske en rejäl informationskampanj på olika språk om vad man gör med sina sopor.

Inga kommentarer: