tisdag 12 februari 2008

Lite till om politik

Kan inte låta bli att skriva några rader till om politik. Det är inte konstigt att människor blir avogt inställda till politik och politiker när man läser om de tre oppositionspartiernas som käbblar med varandra inför öppen ridå. Lars Ohly (v) säger att han inte vill. Han vill inte blanda upp partiets politik. Maria Wetterstrand (mp) säger att han måste, Marita Ulvskog(s) säger egentligen ingenting. Frågan gäller om samarbete mellan dessa tre partier inför valet 2010.

Hur ska väljarna veta vad som kommer att hända om de här tre partierna ska få styra landet igen? När de så öppet deklarerar hur oense de är. Ska de om de får makten igen, vilket jag verkligen inte hoppas, komma överens under sena nattimmar dagen innan budgeten ska presenteras för att undvika det nyvalshot som de har hängande över sig och landet. Vilken konstruktiv politik blir det av detta? Definitivt inte långsiktig.

Jag som håller på den andra sidan är förstås glad över att de inte kommer överens. Självklart finns det frågor också inom alliansen där partierna inte är överens men med god vilja går det att lösa det mesta. Även om inte alla beslut stämmer helt överens med mina åsikter så har samtidigt också en del av det jag tycker är viktigt genomförts. Och även om jag kan hålla med om att inte heller alliansens förslag alla gånger varit väl genomtänkta och regeringen fått tänka om så kommer fler i arbete och skolan håller på att förbättras .

Till sist. En eloge ska regeringen ha för att förslaget om att begränsning av sjukförsäkring togs bort. (SvD) Det hade varit oklokt att inte göra det när så många, även inom de egna leden var emot den.

Inga kommentarer: