torsdag 15 november 2007

Torsdagskväll


Innan jag åkte från Stenungsund och min kurs idag fick jag uppleva en fantastisk solnedång. Ut med kameran. Men det blev ganska suddigt. Jag lägger i alla fall ut den bästa bilden.

Sedan gjorde jag något mindre bra. För att hålla mig vaken under hela vägen hem så åt jag upp en hel chokladkaka. En sådan där som kostade en krona för massor av år sedan men nu kostar kring femton. Åtminstone på en mack. Den räckte väl knappt till Bollebygd. Som tur var var köerna i Göteborg åt andra hållet. Annars hade den väl tagit slut innan jag lämnat Göteborg.

Nu är jag i alla fall hemma och kan lugna ner mig framför datorn.
Lugna ner sig tänker också Kristina Axén Olin göra. Jag tror det är klokt. (DN,SvD)

Jag tror ingen som inte varit i hetluften inom politiken vet vilket tufft jobb det är. Hela tiden fatta svåra beslut. Alltid vara ifrågasatt. Alltid kunna svara på frågor. Alltid sätta politiken framför familjen.
Alla de som kritiserar politiker kanske skulle fundera över hur det är i realiteten. Det är inte bara middagar och lyxliv. Det är hårt och målmedvetet arbete som sliter på människor. Man vill väldigt mycket men kanske inte riktigt orkar med. Alla de som har synpunkter på politiker borde själva ställa sig frågan om de skulle palla med ett sådant liv.

Som fritidspolitiker arbetar man många gånger utan ersättning för det man gör. En del kanske till och med utnyttjar semesterdagar för att ägna sig åt politiskt arbete.

Till något helt annat. Det är jättebra att regeringen satsar pengar på att förebygga våld mot kvinnor. Det är olika områden som ska prioriteras. Bland annat att göra stadsmiljöer tryggare.

Då kanske vi kan få statliga pengar i Brämhults kommundel för att ta ner buskarna vid tunnlarna under vägen. Eller hinner någon annan ta bort dem först.

Det är också bra att det finns en handlingsplan för att motverka hedersrelaterat våld och tvångsäktenskap. Och mycket mer. Läs hela artikeln i DN .

Jag tycker också att det är bra att regeringen utreder om brott som har begåtts av minderåriga i större utsträckning ska utredas av polisen. (DN) Genom att tidigt markera att det inte är acceptabelt att begå brott kanske några kan avskräckas. Att en polis utreder tror jag väger tyngre än om bara socialtjänsten är inblandad. Och framför allt kan det vara en fördel för brottsoffret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om nu politikeryrket är så oerhört betungande som du beskriver det, kan man ju undra över, varför de flesta s k förtroendevalda klamrar sig fast vid sina positioner som om livet hängde på det. Och dessutom unnar sina vänner, bekanta och släktingar ett sådant oblitt öde. (De flesta är ju valda inom den kretsen.)

Anne-Marie Ekström sa...

Samtidigt är det också intressant och så vill man vara med och påverka. Och jag tror inte att man riktigt vet när gränsen passeras. Jag skulle vilja att alla de som gnäller på politiker också själva ställer upp och gör en insats för sitt land. (Det var så jag började för 13 år sedan)För hur skulle det se ut om det inte fanns folkvalda politiker. (Du kalle kex är faktiskt också med och väljer)Diktatur eller anarki.
Det behövs fler människor som ställer upp. Skulle du ställa upp?