lördag 24 november 2007

Sen lördagskväll

Det är ganska skönt att sitta inomhus och se hur snön yr ute under gatlyktan. Tog en hastig tur ner till stan för att inte bli fast framför datorn hela dagen. Med kopplade dokument i Word mm. Besökte Rädda Barnens julmarknad och köpte en massa lotter och vann lite grann. Men som någon sa. Det är utsatta barn som är de verkliga vinnarna.
Det är roligt att det fortfarande finns ideellt arbete i dagens Sverige när annars det alltid är pengarna som styr. Det är viktigt att lagar och skatteregler inte stryper förutsättningarna för de ideella föreningarna. Vilket det tyvärr finns risk att de gör.

Ideellt arbete är väl inte precis vad mc-gängen sysslar med. Även om de firar julfest. Det är bra att polisen bevakar deras tillställningar och att dessutom kronofogden är där för att kolla om det finns grejor att beslagta. Det är viktigt att man i alla lägen när det gäller misstanke om brottslighet att man använder sig av de lagar och regler som finns. (DN, SvD)

Sedan upphör jag aldrig att förvånas vilka problem som det verkar vara i kollektivtrafiken i Stockholm. Det verkar som om det konstant var någon tunnelbanelinje eller pendeltågslinje som inte fungerar. På SvD står det ofta "Just nu. Stopp på någon tunnelbanelinje". Visst är Stockholm en storstad men för det borde det väl inte alltid vara något som inte fungerar.

I Borås har vi bara problem med busstrafiken mellan Borås och Göteborg. Där får ofta personer stå i 100 km fart på motorvägen. Inte speciellt lämpligt. Och det bara pratas.

Redan under min riksdagstid frågade jag dåvarande infrastrukturministern om man inte kunde göra något. Med tanke på att de som sitter måste ha bälten på sig. Enlig lag. De som står har ingen chans att ha bälte. Jag begriper inte hur det kan få fortsätta.

Nog för nu.

2 kommentarer:

vresiga gubben sa...

Varför att det bra att man kollar MC-gängens fester? Otroligt men sant, det finns personer i dessa kretsar som är ganska vanliga medborgare. Varför skall dom inte ha rättigheter som alla andra?

Anonym sa...

"Ganska Vanliga medborgare" är det de som inte har åkt dit för grov misshandel utan bara misshandel?