fredag 16 november 2007

Resor och mat

Idag har det nästan inte varit ljust alls. Dimmigt och trist. En bra dag att grotta ner sig i datorn.
Precis som jag inte skulle göra det andra dagar.

Fast i lite lugnare tempo. Idag har jag pillat lite i hemsidestillverkning. Det var ett tag sedan sist. Men jag har uppdaterat hemsidan för Brämhulta företagarförening inför nästa frukostmöte.

Inte har jag hittat så mycket nytt att kommentera kring dagens rubriker heller.

Att resenärerna i tunnelbanan ska ta med sig sin gratistidning för att de utgör en brandrisk är väl ingen världsnyhet. (SvD)Det är väl klokt att inte låta dessa ligga och skräpa i tunnelbanevagnarna och jag kan väl hålla med om att det inte är särskilt trevligt. Fast jag förstår inte riktigt det där med brandrisken. Men jag kommer ju från landet så jag kanske inte fattar allt.
Klart tidningar brinner bra men om det inte tillförs någon eld så börjar de väl inte brinna av sig själv. Någon kan väl förklara för mig.

Mer resande.
SJ tänker införa ett nytt biljettsystem. (DN)Man tänker ta bort första och andra klass och införa ett grundpris som berättigar till att följa med tåget. Sedan kan man lägga på om man vill ha mat eller första klass eller något annat. Ganska klokt att bara behöva betala för den service man vill ha.

Och visst är det bra att man kan få en resa billigt om man bokar tidigt. Eller sent för den delen eftersom det nu pågår auktioner på nätet. Men de som alltid måste åka på "dyrtider" och åker ofta kanske inte tycker att det är ett bra system. Men å andra sidan kanske dessa har årskort så då spelar det ingen roll.

Det som är viktigt är att man väljer tåget framför flyget för miljöns skull. Och SJ tror att det inom fem år flygsträckan Göteborg- Stockholm inte finns kvar. I sammanhanget vill jag påpeka hur viktigt det är att Götalandsbanan byggs. När den är klar mellan Göteborg och Stockholm passerandes Borås så finns det definitivt ingen vinst med att flyga. En rejäl miljösatsning skulle det vara.

Även maten reser. För att kött ska kunna hålla sig "färsk" länge och klara av långa transporter så har ett franskt företag utvecklat en metod för att hålla köttet färskt i fem månader. (SvD)

Jag håller med Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien vid Örebro universitet att det känns lite farligt. Enligt henne riskerar till exempel listeriebakterier att bli än mer aggressiva om de letar sig in i en syrefri förpackning.

Nu åker jag och handlar mat. Som inte är fem månader gammal.

Inga kommentarer: