onsdag 21 november 2007

Kommunfullmäktige, skola och attentat

Hinner nog skriva några rader innan jag ger mig av till kommunfullmäktiges budgetsammanträde som pågår i dagarna två. Och kvällarna. Är väl inte hemma igen förrän halv tolv i natt. För att vara pigg kl 10 i morgon igen. Som jag skrivit tidigare. Visst är det viktigt att debattera budgeten. Men inte i 24 timmar.

Ett ämne är förutsägbart. Friskolor. Det tror jag har debatterats nästan varje fullmäktigemöte. Antingen det är på dagordningen eller ej.
Skolor över huvudtaget kommer att diskuteras. Oppositionen tycker att det satsas för lite på skolan. Det kan man alltid tycka. Men dels är inte pengar allt och dels så är det så att pengarna ska räcka till mycket. Och så är det faktiskt så att det satsas. Det finns pengar med för kompetensutveckling för lärare vilket är bra. Det är tydligen inte alla kommuner som satsar på det. En särskild skolutvecklingsenhet inrättas. Av det förutsedda överskottet i kommunen 2007 satsas 10 miljoner för att öka läsförmågan hos eleverna i kommunens grundskolor.

Sedan är ledningen av skolan det allra viktigaste. I dagens tidning kan vi läsa att det är många rektorer som lämnar jobbet. För att de ska göra karriär, blir för gamla eller helt enkelt inte orkar med. (SvD)

En kontinuerlig och stark ledning av skolan är den allra bästa förutsättningen för en fungerande skola.

Hinner inte så mycket mer men visst borde justitieministern lyssna och ta till sig folkpartiets förslag om ett svenskt FBI som kan hålla koll på den organiserade brottsligheten.

Den senaste tidens händelser med bombattentat mot en krog i Malmö och mot en åklagares bostad. Det sistnämnda är verkligen ett hot mot de demokratiska värderingarna och rättssamhället. (SvD, SvD2, DN, DN2)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Goafton i stugan. Om du kan dra dig till minnes hade jag några mycket verkningsfulla förslag på hur man kan stoppa denna typ av maffia dvs ungefär på samma sätt som danska poliser och övriga danska myndigheter agerat. Och dessutom har Leif "Loket" Olsson med bil kört ner för trapporna i stadsparken och i GP.se lämnade han bl a denna kommentar:Jag brukar ju köra i Borås dagtid men nu var det alldeles kolsvart. Det är inte lätt att köra i Borås. Åkt dit själv och se hur lätt det är, det är enkelriktat överallt.
Man kan bara hålla med honom.

Anonym sa...

Ursäkta jag missade helt att regeringen nu tänkt klimatkompensera för sina utrikesflygningar dvs köpa sk utsläppsrätter mot CO2. Detta är lika effektivt som att ge albyl till en person som just brutit benet med kommentaren "nu läkert säkert benet ihop"