tisdag 6 november 2007

Tåg och sovande

Tar en liten paus i databasandet. Access 2007 är en hel del annorlunda jämfört med tidigare versioner. Men jag tänkte ladda in Outlook 2007 också. Få se om all e-post försvinner. Men ibland måste man leva farligt.

Jag har också kollat ut lite på dagens händelser. Och kan konstatera att tåget har en uppgång just nu. (DN) Av miljöskäl är det fler företag som rekommenderar sina anställda att ta tåget i stället för flyget. Och kommer det bara fram i tid så är det helt klart det bästa alternativet.
Kanske inte om man bor i Kiruna förstås. Och det finns andra avlägsna delar i landet till vilka det är svårt att ta sig med tåg. Åtminstone om man ska komma fram samma dag.
Men från Borås går det bra. Även om direkttåget slutat och en resa till Stockholm alltid betyder "stå och frys på perrongen i Herrljunga".

Bättre för miljön och klimatet skulle vara om man någon gång kom till skott och byggde Götalandsbanan mellan Göteborg och Stockholm. Då skulle det definitivt inte behövas något flyg mellan dessa två städer.
Men den sträckan är verkligen dragen i långbänk.

Sedan har forskare i USA kommit fram till att barn som sover för lite blir tjockare när de blir äldre. Brist på sömn gör att man känner sig hungrig och får mindre energi. Ett hormon som heter ghrelin lär vara det som styr. (SvD)

För mig behövs det ingen vetenskaplig forskning för att konstatera att trötthet gör att man stoppar i sig mer. Motståndskraften mot godis och annat sött är precis som bortblåst då.

När man är trött är det i alla fall bra att åka tåg. Det går hur bra som helst att sova på tåget. Fast man får ju inte snarka förstås.

Inga kommentarer: