onsdag 7 november 2007

Onsdagsmorgon

Hinner nog skriva några rader innan jag åker iväg och pratar brottsförebyggande råd i Brämhult. Det är roligt att få vara med i processen att få fram ett sådant. Det behövs diskussioner hur tillvaron ska göras tryggare för medborgarna. Att jobba med att förebygga brott är en viktig del. Särskilt i det område jag bor i där många människor lever i utanförskap. I morgon lunch vet vi om det blir ett råd. Vilket jag tror det blir. Men som jag skrivit många gånger förr. Jobben är ändå det viktigaste för att bryta utanförskap.

Det ska bli skönt att vila ögonen från datorn. Igår blev det lite för mycket. Men det är svårt att sätta gränser. Det är ju mitt jobb att jobba med datorn.

Det ska också bli skönt när fokuset försvinner från svartarbete och skattefusk. (SvD) Fast jag undrar när de som utför svartjobben ska granskas. Fanns det ingen som gjorde dem så skulle det inte heller finnas några som anlitade svartjobbare.

Vilka är hantverkarna som gjort om köken, badrummen eller vad det nu är? Är det arbetslösa byggnadsarbetare som samtidigt har a-kassa eller är det extrajobb någon gör när det ordinarie arbetet är slut eller är det byggnadsföretagare som drygar ut inkomsterna med svartarbete? Det skulle jag vilja ha svar på. Och vilka partier de tillhör. Rätt troligt att de tillhör s-partiet. Även om jag självklart inte vet att det är så. Så kasta inte sten i glashus.
Och förresten Mona Sahlins "affärer" som gjordes i en dåtid är faktiskt förlåtna. Varför kan inte en och annan svart barnflicka på 70-talet förlåtas. Det var inte lätt med barntillsyn på den tiden. Även om jag hade turen att få kommunal dagmamma direkt när jag flyttade till Borås.

Självklart är det inte acceptabelt att anlita svart arbetskraft eller fuska på annat sätt. Men det behövs en balans. Men mest av allt att fokus läggs på politiken i stället för på politiker. (SvD)

Och jag tycker att det är märkligt att inte (m) gått ner i dagens opinionsmätning. (DN, SvD))Men det kanske beror på att svenska folket är mer välvilligt inställt till svararbete än media. Vilket i sig är oroväckande. Att politiker fuskar innebär också att det kanske ses mer legitimt för andra att fuska. Vad vet jag.

Det lilla glädjeämnet är att fp gått något framåt i opinionsmätningen. Men som jag skrivit så många gånger tidigare. Det är långt till nästa val.

Nu får jag nog sluta skriva om jag ska hinna till mötet i tid. Hur man ska förebygga skattebrott kommer vi nog dock inte att tala om på mötet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja fp!