onsdag 14 november 2007

Arbetskraftsinvandring och anhöriginvandring

Äntligen hemma.
Det blev en lång dag med kurs i Stenungsund och sedan direkt till länsförbundsmöte.

Men nu har jag sjunkit ned framför min egen dator och kan skumma igenom om något av värde har hänt under dagen när jag varit sysselsatt med absoluta och relativa referenser och länkar mm.

Det första jag hittar handlar om arbetskraftsinvandring. Där säger Migrationsverket att man är positiv till arbetskraftsinvandring och att det är fel att någon annan än arbetsgivaren ska avgöra vem som denne vill anställa. (DN)
Det borde väl Migrationsverket tänkt på när de avslog ansökan från den arbetsgivare som ville anställa Enid. Ett beslut som det dessutom inte gick att överklaga. (Dock inte Migrationsverkets fel) Men det tog Migrationsdomstolen nio månader att meddela detta. Här finns en del som jag skrivit om Enid tidigare.

Mer om flyktingar. Folkpartiet vill göra en utredning om försörjningskrav vid anhöriginvandring. (DN) Jag tycker att det är viktigt att familjer kan leva tillsammans. Och att hela tiden känna oro för sin familj som finns kvar i ett hemland där det pågår en konflikt motverkar en bra integration. Det är svårt att koncentrera sig på att lära sig språket och söka jobb när man hela tiden oroar sig för sina barn. Så det finns en rad frågetecken.

Men det finns en poäng i förslaget. Det ska vara en morot så att man söker jobb där dessa finns. Och de människor som tagit sig ända hit upp till vårt nordliga land är företagsamma män (det är oftast män) och jag tror att de mer än gärna vill ha ett arbete. Och jobbar hårt för att få ett. Och det allra viktigaste för att komma in i samhället är att ha ett arbete.

Flyktingar enligt Geneve- konventionen ska undantas och några andra grupper. Åtminstone enligt förslaget.

Men som sagt jag köper det inte rakt av. Men det är inte heller fel att utreda frågan. Den har inga självklara svar.

Nu börjar ögonen ramla ihop och det är en tidig morgon i morgon också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför skriver man FLYKTINGAR?? Vad de verkar ha glömt bort är att naturligtvis samma krav ska gälla ALLA som vill ta hit en anhörig från utlandet ! Dvs. om du som svensk medborgare eller boende i Sverige med PUT( permanent uppehållstillstånd) blir kär och vill ta hit någon för att bilda familj, så ska även du bevisa att du har ;
1. en egen bostad
2. kan försörja dig själv
Det är ju solklart eller? Vi ska väl inte göra skillnad på folk och folk?

Anonym sa...

Politker och media pratar gärna om dom stackars flyktingarna som behöver vår hjälp. Men vi som inte jobbar med politik och media (ser verkligheten)
ser mest invandrarna som stjäl, misshandlar,våldtar, och kommer hit utan ngt som helst intresse för att förbättra det här landet på ngt sett.
Visst ska sverige ta emot behövade och arbetskraft men som det är nu det iaf inte mkt flyktingar och en del av dem som är här ställer till med stora bekymmer som många utan skygglappar märker... / Wiktorhttp://stafq.wordpress.com/2007/07/17/invandringens-hjalpinsats/