onsdag 28 februari 2007

Vi lever längre men ....

Vi lever längre i Sverige. Det konstaterar SCB. (DN). Fast då får vi inte äta vitamintillskott. En dansk forskning har konstaterat att dödligheten ökar hos dem som äter vitamintillskott. (DN och SvD).
Godis och läsk är inte heller bra. (Fast det visste vi ju redan) Det ger cancer. Det har forskare i Umeå konstaterat.
Men kvinnor som vill bli gravida ska äta glass och dricka fet mjölk. (SvD och DN)

Motion är bra. Men det räcker inte med vardagsmotion som man trott och som en av forskarna i Umeå framhåller. Det behövs hård träning har amerikanska forskare kommit fram till. Minst fem timmar i veckan och inte bara promenader. Utan gympa simning mm. Det förebygger cancer. Det kunde vi läsa häromdagen i SvD.

Genom att äta choklad får man bättre minne. Den tesen presenterades för några dagar sedan.

Då och då kommer det uppgifter på att det är bra för hjärtat att dricka vin i måttliga mängder. Här en artikel från förra året. Fast där konstateras också att

"alkohol ökar risken att få cancer, leversjukdom och att drabbas av
trafikolyckor"

Men då blir ju den hårda träningen bortkastad. Eller....

Hjälp!!

Hur ska vi sortera bland alla dessa råd som stundtals är motstridiga och kommer vi att leva ännu längre om vi följer dem?

Jag fortsätter nog som vanligt. Tar mig en chokladbit och ett glas vin då och då. Spelar tennis någon eller några timmar per vecka. Går (eller springer) en vända i skogen. Ibland riktigt långt. Åker till Alperna en gång per år och vandrar. Framförallt tar vara på chanserna till vardagsmotion.

Nu hägrar en skidsemester om några dagar. Då blir det både motion, en chokladbit och ett glas vin. Får bara se till att komma hem med hela kroppen i behåll.

Inga kommentarer: