måndag 19 februari 2007

Städning och vackra politiker och skatt på alkohol

Kan bara konstatera att jag lever hälsovådligt. Enligt en artikel i DN har en professor konstaterat att många kontor är hälsovådliga. Jag behöver ingen professor för att konstatera att mitt hemmakontor är dammigt. Men jag måste ju städa själv. Och det hinns ju inte med. Stolen lär vara den lortigaste enligt professorn. Min stol har jag nött ut tyget på. Men på Netto finns en stol i läder för 299:-. Den lär väl inte samla damm. Nåväl. Jag får väl plocka fram dammsugaren.

Sedan får jag väl göra några ansiktslyftningar också om jag tänker ställa upp i nästa val. Det sägs att väljarna vill ha vackra politiker. Skönheten går före kompetensen. Det har en annan forskare konstaterat, Henrik Jordahl. 266 riksdagsledamöter ska granskas i höst i en webbenkät. Finns här. Jag är glad att jag inte blir granskad.
Men det måste vara något som är galet om det är utseendet som är avgörande vem man lägger sin röst på i valet. Allt fler människor bestämmer sig sent vem de ska rösta på. Politiken blir allt mer ytlig och det är ofta tillfälligheter som påverkar valet. De senaste valen har olika partier åkt rutschkana upp och ner. Ett korkat uttalande från en partiledare eller någon skandal, stor eller liten besämmer vem som ska utföra det viktigta uppdraget att styra landet eller kommunen för fyra år framåt. Det känns inte rätt.

Men gå gärna in och delta i undersökningen som är på engelska. Jag har gjort det .Egentligen är nog inte mina svar riktigt objektiva eftersom en partikollega till mig fanns med och en motståndare som inte precis är min favorit.

Sedan kan bara konstateras att jag fick rätt i det jag skrev i min förra blogg om att moderaterna fick göra upp sinsemellan när det gäller alkoholpolitiken. Statsministern har talat och sagt att det visst inte ska bli någon skattesänkning, så moderaterna i riksdagen fick stå där med svansen mellan benen.

Inga kommentarer: