tisdag 6 februari 2007

KIMP KML och GLVP !!!

Vad är nu detta. Jo idag har jag varit och lyssnat på Hans Wern och fått höra vad som kännetecknar framgångsrika team. De här bokstäverna i rubriken står för Kom Inte Med Problem - Kom Med Lösningar. Gilla Läget - Var Positiv. Det sistnämnda har jag själv fått jobba en del med efter att jag inte kom in i riksdagen igen. Det var tråkigt och jobbigt. Men jag har också hunnit få tid till reflektion. Något som är viktigt för att gå vidare. Inte bara privat utan också i organisationer.
Hans Wern påpekade att det som kännetecknar ett bra team är att man har spelregler, värderingar och ledstjärnor. Detta är jätteviktigt antingen det gäller ett företag eller en politisk organisation. Eller varför inte i en familj.
En annan sammansättning av bokstäver som Hans Wern presenterade var RMI. Rätt mental inställning. Självklart är det så att om man tänker positivt så hittar man lösningar. Man måste våga ta risker. Satsar man inget så händer inget heller. Frasen så har vi aldrig gjort eller så har vi alltid gjort är all utvecklings värsta motståndare. Därmed inte sagt att man inte ska ta lärdom av det som varit och självklart använda det som är bra.

Inga kommentarer: