fredag 30 maj 2008

Varm fredagskväll

Mörkret och stillheten har lagt sig över Kypedalen på Hässleholmen. Och det är för mörkt att läsa längre. Men att sitta och titta ut över granar och tallar med fågelkvitter och samtidigt höra musik som kommer från en annan kultur är en blandning som är annorlunda men berättar om att vi lever i en globaliserad värld. Det är fantastiskt. Vi kan aldrig i dagens samhälle utestänga övriga delen av världen.

Idag började Hässlefesten. Med Kebabpizza (låten alltså) och HipHop. Det sistnämnda kanske inte "my kind of music" men jag kan inte låta bli att gunga med.

Festen fortsätter i morgon. Med bland annat Western fest.

Det som i övrigt kan konstateras från lokalt håll är att vår utbildningsminister Jan Björklund (fp) varit på sin gamla skola när den firade 100-års jubileum. (BT)

Att geparden i Borås Djurpark fått ungar vilket uppmärksammans inte bara i lokalmedia utan får rubriker även i de stora drakarna. (SvD)

För att gå vidare till inrikespolitik så är den kampanj som LO för just nu när det skickar brev till grannar till borgerliga riksdagsledamöter verkligen märklig. Oavsett om man gillar alliansregeringens förslag när det gäller sjukförsäkringen eller inte så är det fullständigt horribelt att grannar till riksdagsledamöter får brev hem där de uppmanas att påverka sina riksdagsledamöter. Dessutom inehåller brevet vad jag förstått också felaktigheter. (SvD)

I Burma fortsätter juntan att utestänga hjälp från omvärlden. Enligt en artikel i SvD presenterar de styrande en rad mycket märkliga förklaringar till varför man inte vill ha in hjälp. Det är en oerhörd cynism som präglar de styrande i landet. (SvD)

1 kommentar:

Landet som gud glömde sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.