söndag 11 maj 2008

Lite naturnära

21 km påverkar kroppen. Inte tu tal om det. Jag har alltså varit ute och gått den långa sträckan i Linnémarschen. Jag gick förra året men jag minns inte att jag var så ledbruten och trött då. Kanske mindre tränad i år. Värmen gjorde säkert sitt till. Eller en förklaring kan vara att jag gick i gympadojor, inte mina väl ingångna vandringskängor. För det är just foten som känns mest. Kondition och så är inga problem.

Hur som helst är det skönt att ha klarat av det och fotontet har väl gått över till i morgon. Det är säkert värre för de som gick både långa banan på 42 km och den långa på 21 idag. Men det är en kul tillställning. Många boråsare är på gående fot. På olika sträckor. Starten går från Borås Arena. Kul att gå på konstgräset. Dessutom vann jag första pris i blomsterlotteriet. Förra året vann jag en biljett till räkfrossa på båten Svanen. Det där. Tur i spel otur i…

Men trött blev jag som sagt. När jag försökte läsa kommunens årsredovisning somnade jag utan problem. Fast det kanske inte berodde på vandringen. Oavsett vilket, är det lite trist att som kommunfullmäktigeledamot få handlingarna om årsbokslutet en vecka innan fullmäktige. Flera hundra sidor som ska läsas in under en helg. På torsdag är det i alla fall fullmäktige. Men innan dess ska jag bland annat bege mig till Stockholm och den årliga träffen med riksdagens veteraner (alla som suttit minst tre år i riksdagen men inte gör det längre) Jag kan väl erkänna att jag inte känner mig som någon riktig veteran än men det är kul att träffa gamla kollegor.

Några ormar såg jag inte till ute i skogen. Det gjorde däremot badande i Stockholm. Och det var inga ormar som är normala i den svenska faunan, utan två boaormar. (SvD, DN)Ormar är ju lite av ett av mina favoritämnen. Och även om jag inte vill starta någon debatt så kan man ju fråga sig vem som är ägaren och om det är denne som släppt ut dem, eller om ormarna rymt. Min ståndpunkt står kvar. Det måste bli större kontroll på vilka som har ormar och min personliga åsikt är att varken giftormar eller andra "kramgoa" sådana ska få bo i hyreshus. Att skaffa ormar och sedan släppa ut dem när man inte klarar av dem vilket verkar vara vanligt är ju djurplågeri. Ormarna dör när vintern kommer. Dessutom utsätter man ju andra människor och djur för fara.

Till sist. Jag är ingen vän av hårdrock. Men helt klart vann rätt kör igår i TV4:s program Körslaget. Jag måste erkänna att jag aldrig tidigare har hört talas om Joacim Cans. Men den kör som han har lett i programmet var superbra. (SvD)

Inga kommentarer: