söndag 1 juni 2008

Dubbelambassadör och brand i klubbstuga

I kväll har jag tagit ut den bärbara och sitter och skriver samtidigt som koltrasten kvittrar. En underbar kväll efter en varm dag. Idag har jag också blivit ambassadör för Hässleholmen. Stadsdelen där jag bor. Ett hedersamt uppdrag som förpliktigar. Att vara ett språkrör för de människor som bor på Hässleholmen. Och då menar jag hela Hässleholmen, inte bara de som bor i flerfamiljshusen utan också för dem som bor runt omkring.

Kypedalen till exempel, där jag bor tillhör också Hässleholmen fast många inte låtsas om det. Om vi vill ha en riktig integration måste människor från olika grupper mötas. Kanske ett saftkalas på lekplatsen på Marklandsgatan med barn från Kypedalen, i huvudsak med svenska föräldrar, och barn från området där lekplatsen ligger där de flesta barnen har utlandsfödda föräldrar.

Att berätta för omvärlden att det finns mycket som är bra på Hässleholmen men självklart också jobba för att det som inte är bra blir det. Det ligger i mitt uppdrag. Fast det försöker jag göra redan idag.

Eftersom jag också är ambassadör för kvinnors företagande kan man väl säga att jag är dubbelambassadör.

Kvällsfriden stördes av ett telefonsamtal. Det hade brunnit i tennisklubbens klubbstuga. Inte jättemycket men ändå tillräckligt. Några hade slängt en engångsgrill i en papperskorg. En grill som inte var ordentligt släckt. De senaste dagarna har media tagit upp frågan om engångsgrillar, både med avseende på miljöproblem (GP)och brandrisk (Aftonbladet). Jag behövde dock inte slänga mig i bilen och åka ut till Sandared igen. Det fanns andra som klarade ut det. Men jättetrist i alla fall.

Nu har jag dessutom flyttat in. Knott och mygg började försöka äta upp mig. Dessutom börjar det närma sig sovdags. Men jag kan väl inte säga att det aldrig händer något i mitt liv.

Inga kommentarer: