lördag 17 maj 2008

Reflektioner över den gångna veckan del 1

Idag är en dag som väl får ägnas åt att reflektera och städa upp. Efter den senaste intensiva veckan så behövs det ett röj hemma. Samtidigt som det kan vara bra att fundera över den senaste veckans händelser.

En i stort sett bra vecka.
Ett intressant seminarium om förslaget till den nya polisutbildningen. Ett förslag som stämmer väl överens med de förslag folkpartiet presenterade under min riksdagstid. Mer finns på min blogg från i måndags.

Veteranmötet i riksdagen förflöt som det väl alltid brukar. Jag har ju bara varit med på ett tidigare och jag känner mig nog inte som någon riktig veteran. Jag befinner mig ju utan tvivel fortfarande i hetluften. Och jag har väl mer gemensamt med de riksdagsledamöter som sitter kvar i riksdagen än med dem som slutade för 20 år sedan. Och även om jag den senaste tiden besökt riksdagen ändå så är det alltid kul att komma dit och jag känner mig fortfarande hemma där. Och det är kul inte bara att träffa gamla kollegor utan även den personal som man lär känna väl under fyra år. Både inom utskotten men också alla andra. Riktigt sig likt är väl inte riksdagen tyvärr. Många åtgärder har gjorts för att öka säkerheten. Av nöden tvunget. Det är ett dilemma när man vill ha en riksdag dit allmänheten har tillträde till lokalerna och ökad säkerhet för riksdagsledamöter och personal. Än så länge har man lyckats.

Kommunfullmäktige kan man väl också säga att det förflöt som det brukar. Med favoriter i repris. Skolan och ackumulatortanken och en opposition som tycker allt är dåligt och säger nej till det mesta. Visst är det oppositionens roll att ifrågasätta. I riksdagen satt jag i opposition. Och visst ifrågasatte jag och visst tjatade jag en del. Och visst kom det "favoriter i repris" även där. Men jag berömde också när jag höll med och tyckte något var bra. Men det som oppositionen gör här i Borås är extremt.

Ett ställningstagande under veckan som jag vill ge en eloge till är det som min partikollega Peder Danesved gjorde i Fritids- och Turistnämnden. Att lämna ett särskilt yttrande till beslutet om att kommunen ska köpa campingstugor. Det är fullständigt absurt att kommunen ägnar sig åt att driva campingverksamhet. Det är en typisk verksamhet som man kan låta en företagare driva. En sådan verksamhet kan väl jämställas med att bedriva hotellverksamhet. Det skulle säkert bli ett ramaskri om kommunen började äga hotell. Kommunen ska ägna sig åt sina kärnverksamheter och låta näringslivet sköta affärsdrivande verksamhet. Jag kan inte se att campingverksamhet gynnar kommuninnevånarna. Mer än indirekt. Det är inte konstigt att Borås halkar ner på näringslivets rankinglista.

Oj. Vad detta blev långt. Men det har som sagt varit en intensiv vecka. Men det kommer mera.

Inga kommentarer: