torsdag 8 maj 2008

Debatt mm

Skönt att vara hemma en dag och slippa köra till Göteborg. Däremot tog jag mig en tur på cykeln. Dessutom har jag stiftat bekantskap med en multireligiös kappsäck. Det vill säga tittat och identifierat saker som hör ihop med de sex största religionerna, som lagts ner i en väska som åker runt tillsammans med en kunnig person och visar upp sitt innehåll. Intressant information. Jag tror fler borde få ta del av denna.

Kvällen avslutades med länsförbundsstyrelsemöte i folkpartiet. Ja, inte riktigt. Jag har åstadkommit två kakor som jag ska åka ut med till Sandared i morgon och bjuda de anställda m fl på.

Jag såg också på kvällens Debatt. När jag lyssnar på debatten om Israel-Palestina blir jag riktigt beklämd. Det gick verkligen hett till. När det låter så här, långt borta från själva konflikthärden, så är det inte konstigt att frågan aldrig får sin lösning. Båda parter måste besinna sig och jobba för att det ska bli en tvåstatslösning där två länder kan leva sida vid sida, i fred med varandra. Inte beskylla varandra för att ljuga.

En annan fråga som debatterades var att SVT sänder lilla Englas begravning. (SvD) Jag tycker att det är att gå för långt. Ja g har skrivit det förut och skriver det igen. Detta är en ceremoni som ska tillhöra de allra närmaste. Det verkar som om det är många som håller med mig. Det är viktigt att diskutera frågan var gränsen går mellan det offentliga och privata. Här har man gått över gränsen. Jag tänker i alla fall inte titta. Och jag hoppas att föräldrar har vett att hålla sina barn borta från TV:n just då. Det har redan pratats mycket om Engla. Prat som kan oroa barn.

Inga kommentarer: