onsdag 14 maj 2008

Från en SJ-stol

Jaha så sitter jag på tåget igen och skriver. Det har blivit en del resor nu till Stockholm. Idag äger det årliga evenemanget rum när gamla riksdagsveteraner återbesöker riksdagen. Jag kan väl inte påstå att jag känner mig som en veteran. Inte lastgammal heller. Men kul ska det bli att träffa de gamla kompisarna från riksdagstiden och alla andra som har trampat i trapporna (åkt rulltrappa är mer troligt) före min tid.

Lite av en nöjestripp kan väl i alla fall det helas ses som. Men det kan vara en bra uppladdning inför morgondagens kommunfullmäktigemöte som nog kan bli långvarigt. Årsredovisning och ackumulatortank. Bara orden signalerar timmar av debatt.

Ska väl plocka fram årsredovisningen så småningom men först botaniserar jag lite bland dagens nyheter. Både viktiga och oviktiga.

En viktig fast ganska oviktig ändå handlar om mannen som satte säkerhetsbälte kring sitt ölflak och lät sin fem-åring sitta på golvet i bilen utan bälte. Historien utspelade sig i Australien och mannen fick böta. Frågan är om det är straff nog för en som hyser mer omsorg om sina öl än sin son. Det finns de som borde tänka efter före innan de sätter barn till världen. Hoppas i alla fall att böterna blir en varning. (SvD)

Något som påverkar betydligt fler är spridandet av virus och trojaner. Nu är en ny trojan-attack på gång. Som tur är laddar jag inte ner mp3-filer eller filmer som tydligen är orsaken till spridningen av trojanen. Men säker kan man aldrig vara. Tänk om de som ägnar sin tid åt till att förstöra och sabba för andra använde sina kunskaper till goda utvecklingar i stället. (SvD)

Till slut. Ett grattis till de Elfsborgsspelare som blivit uttagna till EM-laget i fotboll. Anders Svensson och Johan Wiland.

Inga kommentarer: