måndag 8 september 2008

(S)jukskrivning eller arbete

Så har då också (s) börjat fundera i tankar att även de som är sjukskrivna av någon anledning skulle kunna göra något arbete. Oftast har man någon arbetsförmåga kvar. Jag har träffat på många sjukskrivna som gör en hel del arbete. Hemma eller i form av ideellt arbete. (SvD)

Fast tidigare har man inte sett till just arbetsförmågan utan att är man sjuk på något sätt så är man sjuk helt och hållet. Självklart är det viktigt att man ser till just den egna förmågan att arbeta. Det kan vara så att man behöver vila med jämna mellanrum, vilket oftast inte är möjligt idag på en arbetsplats. Men alla kan bidra med något.

Självklart ska man få hjälp till tidig rehabilitering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Efter att nu ha arbetat i måååånga år och sett hur det moderna samhället kräver mindre arbetsstyrka samtidigt som befolkningen ökar så är det fascinerande att se hur det görs så mycket för att få ut sjuka människor i arbetslivet när det inte ens finns arbete till unga friska människor.Har förstått sedan länge att arbetaren och de som styr lever i två skilda världar.Arbetarens är verklighet medan de övriga rör sig i en fantasi tillvaro.

Pelle

Tino sa...

Man kan ju alltid diskutera om huruvida det är rätt eller fel att försöka ta tillbaka folk till arbetet. Det är väl väldigt beroende också i vilken sektor man jobbar.
Själv har jag aldrig haft problem att få ett arbete. Jag vill arbete... och då får man ett arbete också.
Det är så lätt att ursäkta sig på samhället. Visst har det över lag blivit svårare att hitta ett arbete men jag tror att många har blivit för kräsna i vad de vill jobba med.
Vi vill ha bra betald men helst göra så lite som möjligt. Det är dagens motto och då är det svårt att hitta ett arbete.
Jag håller med om att många som är sjukskrivna kan arbeta till viss del. Frågan är bara hur vi får de i arbete?