måndag 29 september 2008

På rundresa i Sjuhärad

Idag har jag varit runt i Sjuhärad med riksdagsledamöter från riksdagens kooperativa nätverk. Jag har aldrig varit i Roasjö tidigare men nu har jag det. Där åt vi lunch på Roasjö konferenscenter. Nästan mitt ute i skogen. Men det var ruskigt fint där. Ett lämpligt ställe för en mindre organisation att åka till när man vill svetsa samman gruppen. Det finns ingen risk att några ger sig iväg på andra aktiviteter. Möjligtvis en skogspromenad förstås.

En annan härlig upplevelse var Ur och skur dagiset Skogsgrinden i Skene. Dagiset drivs som ett personalkooperativ och Coompanion Sjuhärad har utsett kooperativet till årets kooperativ i Sjuhärad. En utmärkelse som de inte alls visste om i förväg så det blev en verklig överraskning.

Roligt att se verksamheten. Barnen är utomhus mesta delen av dagen. Oavsett väder. Åtminstone den här årstiden. Vi besökte både sagobrunnen och matplatsen. Och tittade på hjulångaren Pärlan. Barnen på detta dagiset har onekligen mer kvadratmeteryta per barn än barnen på något av Brämhults lägenhetsdagis har.

Dessutom besökte vi Butiken i fabriken i Rydal och Mera service i Fritsla, som tillhandahåller hushållsnära tjänster. En innehållsrik dag.

I kväll blir det mera samverkan när föreningarna i Sandared ska träffas.

Inga kommentarer: