lördag 27 september 2008

Höst och rosor

Idag var det många folkpartister och LUF:are kring vårt bord på höstmarknaden. Själv smet jag ifrån lite grann och bjöd barnbarnen på en åktur med ett minitåg. 30 kronor per barn för en åktur på några minuter. Rätt så dyrt. Billigare blev det med gratis fiskdamm hos moderaterna. Och onekligen uppskattat av barnen. Även den allra minsta.

Idag kändes det dock att det är höst i luften. Vinden var kall.

Kalla vindar blåser det fortfarande också kring opinionsundersökningarna. Idagens mätning ligger alliansen illa till. (DN)Även om det är två år kvar till nästa val och jag brukar skriva att det är valdagens resultat som gäller så borde läget se bättre ut. Visserligen har en del som kan tyckas tuffa beslut fattats. Och det finns det man kunde gjort på annat sätt och inte så snabbt. Men det mesta har varit positivt . Fler människor i arbete har varit huvudmålet och där har man lyckats. Sedan har oppositionen inte presenterat något som helst alternativ till regeringens politik. Inom oppositionen håller man fortfarande på med leken två slår den tredje.

SSU:s uttalande om att de ska ge rosor till dem som förgiftat maten hos Svenskt Näringsliv borde inte heller bidra till höga opinionssiffror. (SvD) Visst är det ett ungdomsförbund som kan agera lite friare. Men detta är ett synnerligen omdömeslöst uttalande. Att man inte gillar människors åsikter eller det någon gör innebär inte att man för den skull får förgifta dessas mat. Jag undrar hur det skulle se ut om det inte fanns företagare som kan erbjuda anställningstillfällen. Och även om det kan finnas en och annan företagsledare som har onödigt hög lön så sliter de allra flesta både nätter och kvällar för att få sitt företag och gå runt. Och på så sätt göra möjligt för många andra att ha ett arbete. Att man får ha olika åsikter är också en förutsättning för en demokrati.

Inga kommentarer: