onsdag 3 september 2008

Ännu inte pensionär

Än är jag inte pensionär men jag tycker ändå att regeringens förslag om sänkt skatt för pensionärer är bra och välkommet. (DN, SvD) Det har jag förstått efter alla kommentarer jag fått från äldre medborgare.

Det är nödvändigt att regeringen också ger ekonomiska lättnader till pensionärerna. Det är glädjande att det kommer även om en del förstås kommer att tycka att det är för lite. (DN )Men bättre lite än inget alls. Och jag kan inte se något fel i att de som arbetar har lägre skatt. Att ha ett arbete ger merkostnader. Det är dyrare matkostnader, åtminstone om man äter ute. Resor till och från arbetet kostar. Tidigare kunde den som arbetade dra av mer i deklarationen än idag, både för resor och annat.

Som sagt är jag ännu inte pensionär. Fast jag kanske kan säga att tempot jag håller nu är pensionärstempo. För högt tempo har åtminstone de yngre pensionärerna.

Och det har jag också. Igår var jag tämligen trött efter en intensiv dag så det blev inget bloggskrivande.

Först frukostmöte med Brämhulta företagarförening. Ett föredrag om ljus. Mycket intressant. Klart framgick att vi inte ser det vi ser. Tomaterna är inte lika röda i verkligheten som vi ser dem i affären. Ljus kan verkligen lura ögat. Sedan debatt i Radio Sjuhärad. Om statistik och Jan Björklund. Krävde en del förberedelse. Därefter möte med QVIM. Vår nya nätverk för kvinnors företagande. Och till sist det första mötet med integrationsgruppen i Borås. Ett möte som jag dessutom ledde. Det blev ett bra och intressant möte. Högt till tak och inga direkta partipolitiska diskussioner. Borås stad gör redan mycket för att förbättra integrationen. Men jag tror inte någon har koll på allt som pågår. En kartläggning är det första som ska göras.

Idag har QVIM haft frukostmöte i Svenljunga. En liten skara kvinnor kom. Både de som redan har företag och de som är på gång att starta företag. Det blev en intressant diskussion. Och både BT och Radio Sjuhärad kom. Så ett M i våra fem M uppfylldes. Media. De övriga M:en i våra fem M för att få fler kvinnor att starta företag är Möjligheter, Mötesplatser, Motivation och Metod.

Snart ska jag på ett besök och förbereda en kurs och dagen avslutas med födelsedagskalas för äldsta barnbarnet. Så tempot hålls uppe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen A-M Ekström, men jag vet inte om du har rätt i att pensionärer skall betala mera i skatt än de som arbetar, men kanske har du lyssnat på han den där Björklund dvs han som direkt skulle platsa i Monte Pythons Flying Circus. Har också arbetat idag så jag kunde inte lyssna till Radio Sjuhärad. En bra station, befriande fri från reklam.
Tycker initiativet med QVIM är både bra och intressant. Du borde berätta lite mera om vad som diskuteras. Jag tror på kvinnor som företagare, anser Claes i Borås.

Anonym sa...

Anne-Marie,

jag är ingen otålig människa ....
Men bara så att inte min fråga "halkar ner" och ditt utlovade svar utebliver !

Gammalt citat från dig:
"För mig är människovärdet det värde som ett människoliv har. Min inställning är att i den frågan finns ingen skillnad mellan människor. Sedan betyder olika människor olika mycket för olika personer."

Så du menar verkligen att du inte gör någon skillnad på t.ex. Stalins och Astrid Lindgrens "människovärde" ?
De har bara "betytt olika mycket för olika personer" ?????

Jag personligen tycker att Astrid var avsevärt mer värd !!!

Vänligen
Tjalle