fredag 20 februari 2009

Ytterligare några snabba rader

Sista dagen på kursen. Får väl se till att jag kommer iväg i tid idag. Igår satt jag nästan 20 minuter i kö på väg in till Göteborg. Väglaget är väl inte det bästa idag. Träden utanför är rejält snöklädda.

Som tur var gick fullmäktige igår kväll fort. En och en halv timma. Inte rekord väl men ovanligt. Ett ärende som avhandlades var bidrag till föreningar. Ett välkommet beslut som stärker ekonomin för många föreningar. Inte minst den som jag är ordförande i. Föreningslivet är viktigt och bidrar till att många barn och ungdomar får möjlighet både att lära sig om demokrati och om det gäller idrottsföreningar att få möjlighet att röra sig. Viktigt ur ett folkhälsoperspektiv.

En artikel som jag läste i "papperstidningen" idag gjorde mig upprörd. (DN) För är det verkligen så att attityden på polishögskolan är sådan som framkommer av artikeln så är det helt oacceptabelt. Enligt artikeln så motarbetar lärare invandrarelever och att man inte agerar på samma sätt beroende av var man befinner sig. I ett "vitt" område säkrar man bevis och gör undersökningar medan man i ett invandrarområde bara fixar det mest nödvändiga. Det får inte vara så att den yrkeskår som är satt att upprätthålla lag och ordning i landet behandlar människor olika. Alla ska följa lagar och regler men då ha man också rätt att behandlas på ett rättssäkert sätt.

Till sist. En varning. Idag fick jag ett mejl som såg ut som om det kom från Telia. I brevet uppmanades, eller rättare sagt kanske var det ett hot, att uppdatera mitt webmailkonto annars skulle det upphöra. Hoppas ingen går på det. Telia har lagt ut en varning på sin hemsida. Men hur många går in och kollar där.

Nu väntar Götet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ahmed måste anmäla alla de här personerna! Nu! Det är hans plikt! Tänker han bara låta det va så här eller?

Anonym sa...

Skojjar ni???

En polis ska kunna hantera stresade situationer - de ska kunna hantera fördomar...klarar de inte det på träning så misslyckas "hetsporrarna" "rötäggen" i sin tjänst.

Detta är ett lumpet idiotiskt påhopp för att förstöra en vital samhällsfunktion.

Vad tror ni de kriminella säger till poliser efter att de kastat stenar - vilka kan vara dödliga???

DN - verklighetskontroll för fan!!!! Ni borde föbjudas!!!