onsdag 4 februari 2009

Verkligheten överträffar fantasin

Ibland överträffar verkligheten fantasin. Även om jag läser rätt många deckare (åtminstone tidvis, inte just nu) så har jag aldrig stött på någon som försökt göra ett bankrån med en traktor. Det har några försökt att göra i Svenljunga ca tre mil från Borås.(SvD) Men det krävs väl fantasi för att ta till en traktor. Men ibland tager man vad man haver. Lyckligtvis blev de bortskrämda efter att först ha försökt köra på en väktare. Enligt Borås tidning tror man att de tänkt köra bort en hel bankomat.

Fantasi verkar också Vatikanen ha när de beskyller SVT för att konspirera mot påven för att smutskasta honom i och med inslaget i Uppdrag granskning om den katolska präst som förnekar förintelsen. (SvD) Det är en absurd anklagelse och visar väl absurditeten i mycket det katolska kyrkan och påven står för. Även om jag tycker att detta med bannlysning också är en konstig företeelse, så om det här brödraskapet som är mycket konservativa och som sagt sig förneka förintelsen blivit bannlysta en gång kunde de väl ha fått förbli det för tid och evighet. Sedan har en rad tillfälligheter slagit in för att själva reportaget i Uppdrag granskning skulle bli av. Och att upphävandet av bannlysningen skedde bara några dagar efter reportaget var också en tillfällighet. Men som sagt ibland överträffar verkligheten fantasin.

Nu är det dags att ge sig ut i vardagen. Först ett studiebesök på Kedjan på Hässleholmen. Ett projekt som ska få fler människor i arbete.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att se din inställning till Katolska Kyrkan!
Helt legitimt numera att smutskasta Kyrkan...
Tyvärr bekräftar du vad jag alltid har upplevt, FP som ett starkt antikatolskt parti.....
Ytterligare en anledning att inte rösta på er!

Anne-Marie Ekström sa...

Jag smutskastar inte kyrkan eller religionen i sig. Men alla de intoleranta värderingar som finns inom den katolska kyrkan. Just nu hinner jag inte srkiva mer men kanske återkommer under dagen. Om jag hinner.

Anonym sa...

enskilda medlemmars (av SSPX) uppfattning om historien har inget med deras bannlysning att göra.

de blev bannlysta per automatik när de "vigde" egna biskopar som inte accepterade övriga kyrkans trossatser, speciellt vaticanum ii.

det är denna bannlysning som nu tagits tillbaka och det har inget med historielektionerna att göra.

Anonym sa...

anne-marie, vad har du för problem med "intoleranta värderingar" inom katolska kyrkan, om du inte själv är katolik??? varför bryr du dig, och varför låter du inte oss tro det vi själva vill utan att lägga sig i.

jag struntar personligen högaktningsfullt i vad du tror och vad det än är är det din rättighet som människa att själv välja.

Anonym sa...

Om du inte smutskastar, vad menar du då med "Det är en absurd anklagelse och visar väl absurditeten i mycket det katolska kyrkan och påven står för." ?

Nej, Kyrkan är inte som andra samfund, som svänger hela tiden och byter åsikter allt efter vad omvärlden vill. Kyrkan står för sina åsikter, även dom kan te sig obekväma.

Anonym sa...

hej på dig!

jag heter också Ekström

- röstar aldrig i livet på fp
- viktigast är att hålla vårt land neutralt och inte stödja stormaktens militära projekt i Afghanistan eller Irak. Tack för ordet. Ejnar E

Anonym sa...

Hmm, du verkar inte känna till bakgrunden. TV-programmet Uppdrag Förvanskning har ljugit och bedragit i hela denna historia från allra första början, inte undra på att Vatikanen reagerar.
lhttp://dantesnyheter.kristkonung.se/#post470

Anonym sa...

Hej Anne-Marie. Det verkar som om ovanstående inläggare gör betald reklam för Katolska kyrkan, eller som jag brukar säga pedofilska kyrkan i Rom. Har inget emot katoliker, men däremot kyrkan och alla dess småpåvar som håller ihop utan några hänsyn. Katoslska kyrkan är enbart en enda historia av våld, missbruk, tortyr, kvinnor!! på bål etc och den borde stoppas i Sverige, men vi har för flata PK-politiker. Hälsningar från Claes i Borås.

Anonym sa...

Claes från Borås, du vet nog inte särskilt mycket om oss katoliker och våra präster och biskopar som vi älskar väldigt mycket. Att höra söndagens predikan av en katolsk präst är en av veckans absoluta höjdpunkter.

Lycka till i Din väg i livet!

Anonym sa...

Roligt att se att så många kristna fundamentalister har hittat till din blogg... Jag undrade just vart dom tagit vägen...