måndag 9 februari 2009

Inget nytt egentligen

Det är måndagsmorgon och en ny vecka ligger framför. Och snön ligger kvar på träden. Och nyheterna är desamma som förra veckan.

Ja, inte exakt förstås. Men det är poliser som utmärkt sig. Den här gången västsvenska poliser (lär även vara en boråsare med) som haft ett rejält party med sexistiska skämt och nakenposering.(SvD, DN, Aftonbladet) Ett handlingssätt som definitivt inte hör ihop med de krav på värderingar som man ställer på de personer som ska skapa trygghet för medborgarna. Jag missunnar definitivt inte poliser att ha fester och ha roligt men att posera naken med tjänstevapen känns inte särskilt förtroendeingivande. Varför har de förresten med sig tjänstevapnet när man går på fest?

Den senaste veckans avslöjanden om poliser som uppträder som de inte ska, är upprörande. De som beter sig på detta viset förstör för en hel yrkeskår som är otroligt viktig. Och jag känner många poliser som jag känner respekt för och som gör ett otroligt bra jobb i samhällets tjänst. De som inte passar som poliser måste sållas bort under utbildningstiden. Efter vad jag förstått så är det så att den nya polisutbildningen som är föreslagen (SOU 2008:39) kommer att innebära mer praktik och att man inte automatiskt blir antagen som polis efter färdig utbildning. Förhoppningsvis kommer icke acceptabla värderingar att avslöjas under utbildningstiden. Och rubriker som den senaste veckan florerat i media inte dyker upp igen.

Nu väntar Sandared.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte uppståndelsen kring detta. Poliser är människor, och precis som människor är mest; en liten bråkdel vinnare, en hel djävla drös med förlorare. Jag dristar mig till att säga att poliser hör till 100% till den senare kategorin. Det enda som stör mig är det faktum att de haft tjänstevapen till en fest. Jag är snarare förvånad över att de inte betedde sig än värre, men vad vet vi? Media går inte att lita på.

Anonym sa...

Känner några av dessa stackars killar, dom är inga homofober utan helt normala trevliga killar med hela spektrat av normala värderingar miljöpartister sossar och moderater. Bilden var tagen innan, på ploj, alla är jätteledsna och även om det var oklokt så tycker jag det är helt mänskligt och trist att polisledningen blåser upp det på detta sätt.