fredag 27 februari 2009

Mycket på gång

De senaste dagarna har gått i flygande fläng. Konsulting och årsmöte och andra möten har avlöst varandra. Igår kväll var det årsmöte i Sandareds tennisklubb med allt vad därtill hör. Den gamla styrelsen beviljades ansvarsfrihet och nya ledamöter valdes in. Själv blev jag omvald som ordförande. Ser med tillförsikt fram mot det kommande året. Förhoppningsvis är inte allt lika nytt som det gångna året.

Idag har integrationsgruppens tjänstekvinna och jag planerat inför gruppens nästa möte och en kommande inspirationsdag för tjänstemän och politiker i Borås stad om hur vi blir bättre när det gäller integration. Och hur vi ska bilda referensgrupper till vår integrationsgrupp. Det är viktigt att många får komma till tals och tycka till och berätta hur det är. För hur ska man kunna förändra om man inte vet hur det ser ut idag.

Det kommer också att bli mycket kvinnors företagande i framtiden. Jag kommer att jobba än intensivare med vårt projekt QVIM som startades förra våren. För att inspirera fler kvinnor att starta företag och för att stötta dem som redan idag driver företag så de vågar fortsätta och kanske växa. Projektet kommer att ha en egen blogg med tips och information som rör kvinnors företagande.

Och så är det ju val till Europaparlamentet om några månader.
Och så ska ju detta blandas med lite datautbildning då och då. Plus att jag inte får glömma bort barnbarnen. Och att blogga. Pust.
Men en omväxlande tillvaro har jag. Det gäller bara att ta en sak i taget så fixar sig det mesta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anne-Marie:

Då du nämner EU-parlamentet lägger jag in lite uppgifter om vilka förmåner du vid val kan åtnjuta:

EU-lönen är 68 000 kr i månaden. På denna lön betalas EU-skatt, ungefär 15 procent, ej hemlandets skatt.
Dina familjemedlemmar får vara dina avlönade assistenter. Du kan betala dem med upp till 600 000 kr om året.
Pengar för att upprätthålla ditt eget EU-kontor kan ge dig 940 000 kr om året och du behöver inte uppvisa kvitton eller fakturor.
Du kan få 430 000 kr om året för att hålla ett kontor i hemlandet. Inga kvitton behövs. Du kan säga att ditt hem är ditt kontor.

Du kan vid resor få 1 450 kr om dagen för lunch och middag. Tar du så "Dagens rätt" blir det lätt lite fickpengar över !
Du kan få 36 000 kr om året för att fara var du vill om det har samband med EU på minsta sätt.

Som EU-parlamentariker har du världens bästa pensionsvillkor. Om du betalar in ca 9 000 kr i månaden i avgift lägger EU till det dubbla.
Du har fri olycksfallsförsäkring, fri reseförsäkring och fri livförsäkring. Alla i din familj får gratis glasögon, kontaktlinser och tandvård. EU-parlamentarikern och hans familj kan också få fri vattenterapi, lerbad och akupunktur.

En normal EU-parlamentariker tjänar ungefär fyra miljoner kr om året när allt sammanräknats. Tämligen netto !

Men det visste du väl redan ? :-)

Jag vill också bli EU-parlamentarier !!!

Vänligen
Tjalle