tisdag 17 februari 2009

Skrämselpropaganda skapar rasism och främlingsfientlighet

Visst har mycket misslyckats i integrationsarbetet. En hel del görs redan men det behövs göras en hel del mer. Visst är det inte särskilt bra att fler människor bosätter sig i Rosengård. Visst borde den som inte har fått uppehållstillstånd lämna Sverige och visst har den enskilda individen ett eget ansvar men …

Moderaterna glömmer bort i sin debattartikel i dagens DN att det handlar om människor av kött och blod, som har lämnat sitt hemland och allt de äger och har, på grund av krig eller annan förföljelse. (SvD)Moderaterna glömmer också att det fortfarande pågår en utredning om huruvida den nya utlänningslagen blev som man tänkte att den skulle bli (uppenbarligen inte eftersom barn avvisas utan att ta hänsyn till barnets bästa). Så länge som asylprocessen inte är rättssäker så kommer människor att stanna kvar i landet av fruktan för att återvända till sitt hemland. Jag tror ingen väljer att utan verkliga skäl leva gömd och tvingad att förlita sig på andra människors välvilja.

Det verkar också som om moderaterna har glömt bort att vi har skrivit under konventioner att vi ska ge flyktingar skydd. Visst välkomnar jag arbetskraftsinvandring men som världen ser ut idag har vi en skyldighet att ta emot också dem som flyr för sina liv. Jag håller med om att det behövs en gemensam asyl- och flyktingpolitik i Europa. Men det är inte det land som har den mest hårdföra politiken som ska vara tongivande.

Även om jag kan hålla med om hur viktigt det är de som kommer hit kommer in i samhället på ett bra sätt så är det tonen och ordvalet i artikeln som är det mest skrämmande. Varför inte välja "delta i introduktion" i stället för "genomgå introduktion". Jag tycker att det är viktigt med introduktion och att den ska vara obligatorisk och att den som kommer hit får kunskap och vetskap om våra värderingar men ordet "genomgå" ger en känsla av att det är något påtvingat. Ger nästan en känsla av hjärntvätt. Ingen kan någonsin påtvinga någon annan en annan uppfattning om denne inte själv vill.

Jag tror att moderaterna har en hel del att lära kring mänskligt beteende. Jag tror att det är ytterst få personer som inte vill göra rätt för sig och arbeta och försörja sig själva. Och de kan lika väl finnas bland infödda svenskar. Genom en sådan här artikel ger man en bild av att de som kommer hit på flykt undan förföljelse bara kommer hit för att få bidrag. Spär på rasism och främlingsfientlighet.

Jag tycker inte heller att det är bra med bidrag. Därför försöker jag engagera mig aktivt på olika sätt för att fler människor ska kunna försörja sig själva. Det är genom konkret handling som man kan hitta lösningar inte genom att hota med repressalier. Och hur man än vrider och vänder på det så är det barnen som drabbas. Om föräldrarna väljer att bo hos släktingar där de känner sig trygga i stället för att åka dit där det finns jobb så är det barnen som blir utan mat om bidraget dras in. Sedan tycker jag att det är viktigt att man bosätter sig där det finns jobb men det kanske är morötter i stället för hot och piskor som ska gälla.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att du är fullt medveten om hur få av Sveriges invandrare som är flyktingar. Du pratar om det som om det vore en flyktingfråga, det är en invandringsfråga.
Bara en bråkdel av de som kommer hit är förföljda eller riskerar tortyr etc, de få som gör det är ju självklart att Sverige ska hjälpa. Skilj på invandrare och flykting så kommer du inte framstå som helt okunnig.

Anonym sa...

Sveriges problem beror på oansvariga politiker som begår landsförräderi genom att ge bort våra statsfinanser och inte invandrarna.

Man gav 2500 i medlemskap till polska missilskölden.
1500 miljarder till bankirfmailjerna i finanskrisen.
250 miljarder i bonusar.

När man tar hand om sitt land och genom innovativt nytänkande skapar en god grund så får man mycket invandring och överskotts Bnp vilket tillåter en bättre välfärd för alla.

När man inte tar hand om sitt land får man det motsatta.

Det är väl uppenbart vilka som blir lidande när ekonomin finns för den inhemska befolkningen och kunna kliva på karriärstegen på fabriksarbetarens bekostnad ( Vilket nästan uteslutande en garanterad majoritet var invandrare på 70 - 80 talet. Och nu när ekonomin krisar så ska man belasta dem igen.

Missämjan och lögnerna utnyttjas flitigt av Horungarna till politiker och en ond cirkel är skapad av en politiskt omedveten befolkning utan självinsikt.

Vad ska man säga ,,Mina landsmän är grundlurade och generellt sett relativt Naiva,ytliga,opersonliga,Indoktrinerade , trångsynta och politiskt totalt omedvetna.

Så ska jag framföra mitt land i framtiden Hurra vad fint.

Men Hallo SLAV BEFOLKNINGEN.

Lite Civilkurage tack,, bränn riksdagen till en början.

Nja Nej föressten ni kanske gillar och ha en hitler riksdag som demonterar vad våra förfäder stred för och byggt upp under århundraden , därtill infört samma typer av kontrolmekansimer som var hitlers mål.

En sak håller jag med om,,När man ta in folk,, Se Till Att Dom iallfafall Kan BASICS om det inte är i humanitärt syfte.

Men varför skulle man ,, Det ligger ju inte i intresset hos en statsmakt som är ute efter kontrol genom att söndra och härska.

Devide and conquer.

Jag kom till sverige på 70 talet som 3 åring och är 33 idag.
Min far var en ingenjör som jobbade med statliga stora project utomlands.
När vi kom till landet fick min far jobb på Beckersförgtillverkning av arbetsförmedlingen med löfte om att om han jobbade där i 6 månader skulle han få ett jobb som passade hans kompetens.

På arbetet föll han ner i en cistern med lösningsmedel och blev sjuk , inte ett enda hårstrå växte på hans kropp sedan den dagen.
När han kom tillbaks till arbetsförmedlingen för sitt lovade ingenjörsjobb fick han höra ,, slutar du på beckers blir du arbetslös resten av ditt liv.
Sen fick han packa kartonger på 3M.
Kom hem varje dag sent med sår i händerna efter ha skurigt sig pga stressen vid bandet då han jobbade akord.
1 arbetande och 5 pers i hushållet.
Jag ville ha en cyckel så vi gick till sociala där sa assistenten att dom skulle dra av summan 300 kr från min fars lön.
Sedan blev jag och mina bröder skuldsatta genom att få en massa amalgam inborrade i käften.Morsan fick en bihålleinflammation,, läkaren klassade hennes värk som en orsak på shitzofreni och medecinförgiftade henne med en medicinering som krävde ett piller varje 24 timmar.Läkaren hade skrivigt ut 1 piller varje timme.
Tokförklara morsan gör farsan sjuk omhänderta barnen och gör dom till goda slavar.Farsan tog med morsan utomlands där hon fick en antibiotika kur och blev frisk.

Att vara uppväxt med flera kulturella bakgrunder har gett mig den fördelen att inse att.

Regereingen är kriminell och folket är lurade och självhatande naiva passiva människor som lever i sin bubbla och inte bryr sig så länge dom har det gott ställt själva.

Jag skulle klassa mitt land som ett bortskämt land och mer därtill om jag ska jämföra vissa segment inom den kulturella ramen.Men såsom så mycket annat så hittas fördelar och nackdelar överallt.
Om jag kunde skulle jag helst bo på en egen Ö med mina polare som insett att jorden är rund,

Mina kulturella skillnader fick mig ochså att inse att brott finns pga MISSÄMJA och Falsk kunskap
(Brist på självinsikt =Skolan).Detta vet jag då jag själv inte alltid varit en korggosse. Men hårda livet har varit nyttigt för mig och vara lite huligan det gav mig perspektiv på livet och gjorde mig handlingskraftigare.

Så nu står inte jag och tittar på bra om en kriminell person påverkar mitt liv. som exempelvis våra politiker.
Eller ssom så mång aandra indoctrinerade människor går förbi hjälpande eller behövande eller konflikter utan att ge en hjälpande hand, sen undrar folk varför ingen reagerar när hemska brott begås öppet.
Det är som buddha sa, Dom upplysta andarna följer tjuven och dom mörka följer den upplyste lol hahaha.

För fanns mer civilkurage då hade man dueller och använde nävar och stidskonster.
Nu använder man lögner och propaganda och sin egen världsbild som man påtvingar andra,kallar kritikern för bakåtsträvande och allt baserat på en indoktrineras icensatt teater som man gärna vill kalla vid namn demokrati men som igentligen är en kromokrati.

Att felaktiga grunder ska vara en orsak till deportering är SJÄLVKLART fattar väl vemsomhelst.
Så varför kommer frågan upp överhuvudtaget.
Om man inte ska sponsra rasismen lite till sin hitleragenda så hatet byggs upp och man får fler frivilliga i sin framtida yrkesarme där man i afghanistan mm ska mörda folk i jakten på oljepipelines som ska gynna några rika stofilers familjer.

Pass på ideologisk rasism och fattigdom och okunskap.

Stavar som en råtta men får gå.

DIREKT DEMOKRATI FUR ALLE

Anonym sa...

Om det vore "skrämselpropaganda" och okunskap som gör människor "främlingsfientliga" så vill jag gärna få en förklaring på varför svenskar tycks bli mer främlingsfientliga ju närmare mångkulturen samtidigt som de mest positiva är de som är längst bort från problemen.....

Anonym sa...

äsch lägg ner. Man måste inte skänka hela statskassan och allt engagemang på invandring för att slippa bli kallad rasist. ni kanske borde någon gång se till andra grupper i samhället också. invandrares skyldigheter mot oss borde va väldigt mycket större än våra skyldigheter mot invandrarna, men tyvärr så är det inte fallet.

//fd folkpartist som tröttnat på den överdrivna invandrings/diskriminerings/jämställdhetdebatten och alla konstruktivistiska flumteorier som borde passa in i miljöpartiet men inte ett parti som kallar sig liberalt...

Anonym sa...

Den nya förslaget förgör lika rättigheter för alla. Svenska medborgare med utländsk bakgrund är mindre värda för Sverige. Vilka är Sverige? Kan man göra som man vill med “de“? “Lika rättigheter” tills vidare? När nya vindarna börjar blossa hoppas man att de ska blossa bort invandrarna! Invandrade personer med permanent uppehållstillstånd kan ha barn som kommer in i dålig sällskap och blir kriminella, ska de utvisas då eller ska de få hjälp som alla andra ungdomar i Sverige? Vem gäller lika rätigheter för? Det här kan gå hur långt som helst så att man blir utslängd bara för att man har tappat sitt pass? Hur vet vi hur beslut om utvisning går till? Vad händer med personalen som har gett dem svensk medborgarskap på felaktiga grunder, får de sparken, vilken information kommer att nå allmänheten? Vilka är de som har fått muta, varför tog de emot det? Kan man göra med “dem” som man känner för? Är de dockor, otillräckliga tjänare? Nu ska ni faaaaaan... göra som vi vill, vi kan inte slänga ut våra riktiga kriminella svenskar men er kan vi göra oss av med och skita på!

Anonym sa...

Trams, det är verkligheten som gör folk rasistiska. Ta och titta efter var SD får mest röster i realiteten, i invandrartäta områden, eller grannområden.

Det enda du visar med artikeln är ett svart hål av okunskap. Andelen av dom som kommer hit som är flyktingar är en liten bråkdel, nästan alla är invandrare. Gå och läs själv på invandrarverket. Eller är du så intellektuellt patetisk att du inte kan erkänna när du har fel?

Någon skrämselpropaganda har inte framförts i sverige, det behövs inte.

Anonym sa...

Mike:
( Vilket nästan uteslutande en garanterad majoritet var invandrare på 70 - 80 talet.)

Skitsnack, det var en liten bråkdel. Det är nog inte en majoritet ens idag.

Anonym sa...

Så du tycker att sveriges invandringspolitik är hård jämfört med andra européiska länders? Hmm...

Anonym sa...

Bra skrivet! Så många som har skaffat sig så många bestämda uppfattningar av situationen, men som helt glömmer att det handlar om människor.

Klart det är viktigt att ställa krav på folk som kommer in i landet, men det är viktigt att ställa krav på alla människor i detta landet.

Anonym sa...

Falsk kusnap leder till konflikt.

Leder tilla tt folket behöver en bok eller politiker för att kunna skilja rätt från fel.
Leder till kulturkrockar mm.

Inse anpassningen,.
Inse Sanningen, vad du är en produkt av och att jorden är rund.

Dom invandrare som genomlevt natzifashistiska liv känner igen alla dessa agendor.

Anonym sa...

Oj, vilken radda floskler. Har du Anne-Marie någonsin talat med en invandrare, på riktigt, och då menar jag ett långt samtal?
Det är väldigt lätt att se att verkligheten inte stämmer med dina floskler. Och pratar man med invandrare (flera gånger) och vinner deras förtroende (ett förtroende jag inte anser jag missbrukar genom en kort diskussion på en blogg) så får man minsann veta ett och annat. Att de sällan (jag har aldrig träffat någon som haft det) har haft politiska motiv att flytta till Sverige, utan alltid ekonomiska. Att de aldrig har lämnat allt de äger och har, utan tvärtom lever billigt och sparar utomlands och bygger upp ett nytt liv där (i det land de "flytt" ifrån), fina hus, företag mm. Och när de går i pension i Sverige så flyttar de tillbaka. Ofta åker de på semester hem till det land de "flytt" ifrån. Och det här är trevliga människor. Att tala med dem motverkar rasism, men när också en stark känsla av att det är vi som blir pensionärer i Sverige (med en normal, icke politikerstor pension) som får betala slutnotan får att dessa personer inte spenderar sina löner och pensioner i Sverige och därigenom ger tillbaka på skatten vad de får.
Och då har jag inte nämnt alla aggressiva invandrare, sådana som skjuter raketer på svenskar och stoppar raketer i munnen på dem. Det hände visst i trevliga Borås. De invandrare man talar med hyser stort förakt för dessa aggressiva personer och Sverige som inte agerar mot dem. Men de är också medvetna om att det inte är deras problem, när de pensionerar sig och flyttar hem så blir probleminvandrarna kvar i Sverige.

Anonym sa...

Jag blir så vämjeligt TRÖTT på att alla former av åtstramningar och krav när det gäller invandrare alltid ska mötas av känsloargument i stil med "det handlar om männishor!". Sluta. Nu. Sverige är välkänt utomlands för att suga åt sig andra länders bottenskrap, och det är känslostyrda människor som er dessa manipulerar för att få vara kvar här.

Anonym sa...

...av kött och blod är &så våra svenska flickor & kvinnor som våldtas.
Tittar man på från BRÅ tillgänglig statistik & uppskattade mörkertal gällande våldtäkter (vilken för övrigt har en epidemisk utveckling med ökning på ca 13%/år & en 700%-ig ökning sedan 1985) & invandrares överrepresentation härav, så ger det att 100.000 våldtäktsoffer för mångkulturpolitiken torde passerats för länge sedan.
Att välja att prioritera sin ras-/mångkulturideologi högre än den enorma mängd personliga tragedier den skapar/-t i ens eget land får mig att associera till mationalsocialism om något. :kräks