tisdag 24 februari 2009

Kronan

Så har det då äntligen blivit av. Prinsessan fick sin älskade. (DN, SvD, Aftonbladet) Ja, på riktigt om något år. Jag önskar dem all lycka i livet. Det verkar vara riktigt kärlek. Och det måste det nog vara när de stått ut att vänta i sju långa år. Jag finns väl varken bland royalisternas eller republikanernas skara. Men visst är det trevligt med prinsessbröllop, även om det känns lite konstigt att regeringen måste godkänna vem man får gifta sig med och att man kan ärva ett ämbete.

En tanke slår mig dock. Jag undrar om detta att kronprinsessan, som en dag ska ärva kronan, har förlovat sig med en icke prins är det som menas med att kronan försvagats. (DN) Fast försvagningen av den svenska kronan är inget att skämta om. Det är nog så illa. Förutom för exportföretagen förstås. Och det förestående bröllopet förväntas bidra till en ökad handel. (DN, SvD)

Och är det så månne att dagens förlovning får många att åtminstone för en stund glömma bort dagens kriser. Även om jag kanske som sagt var tycker att det är konstigt att man ska ärva sitt jobb så tror jag att många människor vill ha kvar kungahuset. Så låt det få finnas kvar.

PS. Tänkte egentligen hålla mig borta från prinsessförlovningen men kunde till slut inte låta bli

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den svenska kronan är hemsk just nu, själv är jag mycket utomlands, främst i Kina och där har det nu blivit 40% dyrare mot för 2 år sedan. Detta leder till att vi fått avskeda 2 personer från företaget då pengarna vi får in inte räcker till lönerna. företaget går alltså +-0 nu och blir det värre kommer vi nog gå i konkurs.
Många befinner sig nog i samma situation som oss och så pratar media om exportföretagen, men vad händer i tjänstesektorn? de senaste åren har ju företagen satsat på offshore inom de flesta områden och nu har plötsligt de låga priserna vänts till höga. många är de som kommer gå omkull i den här krisen och på sikt riskerar sverige att bli ett land som lever på lånade pengar med en BNP lika hög som en by i Kina.

Ja till Euro!

Anne-Marie Ekström sa...

Håller med om ja till Euron. Den borde redan ha varit genomförd.

Anonym sa...

Monarkin måste avskaffas! Det är ett fullständigt fånigt system- varför behålla det? Ingen (antar jag) skulle förespråka ett system där kommunchefsposterna skulle ärvas. Att då ha ett system där statschefen ärver sin post är ju helt obegripligt! Vissa historiska arv måste helt enkelt skakas bort; monarkin är det främsta exemplet!