fredag 13 februari 2009

Fredagen den 13:e – helt ok dag

Vilken dag! Solsken och barnbarn. Fast jag tycker det är lite läskigt med svanar som får för sig att gå upp på land med flaxande vingar. Det blev snabb sorti från hungriga fåglar.

Egentligen skulle jag ha jobbat en del idag med bland annat att förbereda nätverksträffar mm för QVIM, nätverket för kvinnors företagande. Men vem kan motstå tre vildbattingar (fast det är skönt att när man gosat färdigt lämna tillbaka dem till mamma och pappa). Förresten, en stor eloge till alla småbarnsföräldrar som klarar av att vara just småbarnföräldrar med allt vad det innebär. Av och på med overaller, Tjata om att de måste äta upp maten. Klara alla tvister och mycket mycket mera.

Ja g har ju hela helgen på mig att fixa inbjudan till nätverksträffar mm. Annars har det varit en bra vecka med Stockholmsbesök och integrationsgrupp och arbete med kvinnors företagande. Bland annat.

Däremot har det blivit lite dåligt med bloggandet. Ibland finns bara inte tiden (och ibland saknas inspirationen) även om min ambition är att skriva varje dag.

Under de närmaste månaderna kommer så klart rätt mycket att röra sig kring valet till Europaparlamentet. Idag kan vi läsa på DN:s hemsida att statsministern vill utreda EURON och vad Sverige förlorar genom att inte vara med. Det är bra att det finns fler än folkpartiet som är intresserade av att Sverige bör gå med i EURO-samarbetet. Fast egentligen är vi redan med. Vi har inget undantag som andra länder, till exempel Danmark.

Men det har vi nog glömt. Vi är inga apor. För nu har det konstaterats att aporna har bättre minne än människan. (DN)Åtminstone till viss del. Schimpanser kan minnas siffror betydligt bättre än människor. Men när det gäller planering och annat som ligger i framtiden är människan överlägsen.

Och just nu planerar jag att gå och lägga mig, jag minns hur skönt det är att krypa ner i sängen när jag är trött. Och i morgon är det en ny dag. Alla hjärtans dag.

Inga kommentarer: