tisdag 18 oktober 2011

Ingen mardröm–sann verklighet

Trodde att det var en mardröm. Att vi i Sverige utvisar en 91-årig kvinna som är både dement, halvt blind och har hjärtfel. Hon har inga släktingar i sitt hemland Ukraina. Men det är ingen dröm utan krass verklighet. (DN,Aftonbladet, TV4)

Det här är synnerligen ömmande skäl. Vad är annars synnerligen ömmande skäl. Ingen beskrivning av vad det innebär finns direkt beskrivit i bakgrundsmaterialet till lagen. Men hälsotillstånd anges som en faktor. Och det är de väl frågan om i det här fallet.

Sedan har jag så svårt att förstå att en läkare som inte ens träffat kvinnan kan avgöra kvinnans hälsotillstånd. Och har Migrationsverkets förtroendeläkare erfarenhet av demens. Barns bästa finns med i lagstiftningen även om man blankt struntar i det också. Dags att också ta med de äldre. Det vill säga att föra in “sista länken” igen. Dvs att en äldre som inte har någon anhörig kvar i hemlandet kan få komma till Sverige. Här är personen redan i Sverige.

Det är dags migrationsministern att börjar se verkligheten. Det går inte att hur länge som helst bara dölja sig bakom lagstiftning. Ett ödmjukt uttalande att det var kanske inte riktigt att det var vad vi menade när lagen klubbades. Eller var det det? Inte från min sida i alla fall.  (Expressen)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir fruktansvärt upprörd över att det fortfarande finns människor som endast ser den text de läser och inte kan titta utanför boxen !
Visst måste hon få stanna. Jag håller med om att Sverige skämmer ut sig!!

Anonym sa...

Hur kan ni anse att Sverige skämmer ut sig?
Sverige tar per capita emot väldigt mycket invandrare i dagsläget. Att vi då ska leka världssamvete och ta hit pensionärer som saknar asylskäl kan väl ändå inte anses som rimligt?

Anne-Marie Ekström sa...

Trodde att det fanns hjärta i även de mest invandringsfientliga. Men jag misstog mig. Bra att ni visar ert rätta jag. Allt tal om att värna äldre stannar vid svenskfödda äldre. Kvinnan är här. Är sjuk och dement. Har inga anhöriga i hemlandet. Tänk!!!!!!!

Sebastian sa...

Varför är det vårt ansvar att ta hand om henne? Det är inte rimligt att Sverige ska vara socialkontor och äldreboende åt hela världen.

Pia Bergström sa...

Jag skäms för att vara svensk och efter att läst Billströms kommentar i kvälltidningarna, vill jag bara gå och dra ett täcke över mig. Det kan inte vara möjligt att vi har sådan känslokyla här i sverige.

Anonym sa...

Blir så upprörd. Finns överhuvudtaget inte någon anledning till diskussion. Naturligtvis skall hon få stanna.
Skamligt av ett välfärdsland som Sverige, överhuvudtaget tänker tanken!

Anonym sa...

Eftersom förtroendeläkaren inte tycker det finns skäl nog att låta henne stanna utan skicka henne till en säker död tycker jag om det nu är pengar det hänger på att det är bättre att han personligen get henne en dödande spruta här i Sverige och därmed spara ytterligare lite pengar på flygbiljetten.
Ynkligt av migrationsverket att inte se till den enskilda människan.

Anonym sa...

Låt frivilligorganisationerna Röda Korset m fl överta ansvaret för försörjningen och vården av flyktingar och invandrare. Och befria staten, kommuner och landsting från de kostnader invandringen medför. Men det är ju klart att staten får råd att ta emot fler utlänningar man drar in pensionen för alla svenskfödda pensionärer.