torsdag 13 oktober 2011

En vanlig partiledardebatt

Så kan man då lägga ännu en dag till handlingarna. Med partiledardebatt och ett antal möten. Det var lite svårt att vara koncentrerad på jobb samtidigt som jag såg på partiledardebatten. Men statsministern var tydlig i sitt anförande att det är arbetslinjen som gäller så det var bara att i fortsättningen titta med ett halvt öga.

Debatten handlade faktiskt om politik och den turbulens som varit kring Håkan Juholt nämndes inte med ett ord. Ganska vanlig debatt. Juholt lovar guld och gröna skogar. Långt borta är de rödgrönas gemensamma syn. Tvärtom så kritiserar Lars Ohly sossarna för att inte gå tillräckligt långt åt vänster. Vänstern vill att de som tjänar mer ska betala mer i skatt. Folkpartiet vill ta bort den extra skatt som infördes “tillfälligt”, värnskatten. Det ska löna sig att arbeta, utbilda sig och ta ansvar. Självklart ska vi fortfarande ha ett samhälle som tar socialt ansvar men det vi ska sträva efter är inte att de som har mer ska få mindre utan att de som har mindre ska få mer. Jag tror inte på ett socialistiskt samhälle där alla ska vara lika. (SvD,

Vidare kan väl konstateras att SD:s partiledare pratar invandring är inget ovanligt. Men att denne och Juholt nästan faller varandra om halsen när det gäller arbetskraftsinvandring är mer ovanligt. Eller kanske inte. Vem var det som talade om “sociala turister” i samband med utvidgningen av EU? Jo, Det var just det partiet. Att sedan Juholt säger att han respekterar SD och dess väljare är också lite märkligt. För några dagar sedan kunde han ju inte ställa upp i samma TV-debatt. Och samtidigt dyker det upp rykten om att Juholt skulle ha varit positiv till förslaget att införa preliminärt medborgarskap. Lite grumligt vatten. (BT)

Det är inte bara i riksdagen som det pratas budget. Även här i Borås pågår det. Det har vi gjort idag på två möten. Dessutom har jag varit med på avtackning av vår konstmuseichef Hasse Persson.

En summering av dagen kan man väl säga.

Jag brukar kolla hur många som varit inne på min blogg. Ett av uppföljningsverktygen visar detaljerat en hel del fakta. Både ip-adress och hur man kommit till just min blogg.

Om man gjort en Google-sökning finns också med vilken rangordning man har på just det sökbegreppet. Jag hittade några intressanta saker.

Vid några sökbegrepp kommer jag  högst på listan trots flera miljoner sökresultat.

Vilka är då sökbegreppen där jag kommit högst.

varför är export viktigt

företag välfärd

att vara ung idag

Dessutom en tredjeplats på detta sökbegrepp

varför är det inte okej att döda?

Vet inte varför det blivit att jag kommit högst. Men det visar vad IMG_1588rubriker är viktiga för att det man skriver ska hittas. Och det är viktiga ämnen för mig så det känns bra att någon hittat det jag skrivit. 

Men nu får jag väl sätta rubrik fast jag egentligen är urkass på det. Det vet ju hela mediesverige förresten.

Lägger till en bild som jag kallar det ensamma huset. I infarten till Åland och lär hysa en restaurang. Så får ni tolka bilden som ni vill.

Och så går jag och lägger mig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Att Åkesson talar om invandring är ungefär lika märkligt som att Romson talar miljö eller att Björklund talar om skolan... Varje parti har en profil fråga och brukar vara den som partiet driver hårdast. Det som är förvånande är att ingen mer än Åkesson ifrågasätter den extremt dyra invandringen till Sverige, nettokostnaden för Sveriges invandring uppgår årligen till mellan 40-60 miljarder kronor.