onsdag 26 oktober 2011

Dag i ordens tecken

Summerar en omväxlande dag. Dagen började med beskedet att Lars D. hade dött. Inget roligt besked. Vi har jobbat ihop i Brämhults kommundelsnämnd under fyra år. En man med ett stort hjärta. Jag tror att många saknar honom.

Dagen fortsatte sedan med ett lite annorlunda kursuppdrag. Kurs i protokollskrivning. Här är ord i allra högsta grad inblandat. Kan väl påstå att jag nästan har papper på att jag kan utbilda i detta protokollskrivning. Sedan fixa billampa. Har kört omkring olagligt några dagar. Men det är inte så lätt att få en lampa bytt. Det är minsann inte så lätt att göra det själv som ovan. En skicklig tjej på macken fixade det lhallonätt.

Barnbarnens förskola och skola var nästa mål. Som sed är blev det glass på vägen hem. Nu var det nog sista glasstillfället utomhus i år. Men sommaren verkar inte vara slut riktigt ännu. Vi hittade hallon på vägen hem. 4-åringen njöt.

Medans jag kursat och hämtat barnbarn har det kommit fram att en mängd lösenord kommit på vift. Vilket också tagit sig uttryck i att åtminstone ett konto kapats som skickat ut en rad uttalanden om SD. Även om jag inte gillar SD:s åsikter är det inte ok att kapa konton och sprida information, sann eller osann, i andras namn. Det är oroväckande att lösenord kunnat spridas på detta sätt. Men att ingen reagerat tidigare. Lösenorden lär ha legat länge på (SvD, SVT, DN, GP).

Andra ord är ord är orden i Wordfeud. Ibland tillåts ord som jag aldrig hört talas om och bokstaven “S” kan användas på allehanda sätt. Nu ska bli ändring då Akademiens ordlista ska tillåtas. (SVT)

Dessutom har hemmafrun diskuterats i SVT. Visst är det viktigt attStensjön se till att barnen ges tid. Men det är båda föräldrarnas ansvar. Om den ena parten stannar hemma riskerar denne att få sämre pension och om det skulle bli skilsmässa eller den parten som stått för inkomsten går bort står den kvarvarande, oftast kvinnan, utan försörjning. Dessutom behövs fler som arbetar. Håller med statsministern i ett inslag i SVT (SVT)

Nu är det nog sovdags. I morgon tidigt kundmöte, på eftermiddagen Borås vision och på kvällen Vuxenskolemöten i samband med ändrad organisation.

Inga kommentarer: