onsdag 19 oktober 2011

Fortsatt kamp för en rättsäker och human asylpolitik

Gårdagen blev väl inte riktigt som jag tänkt. Den 91-åriga Gannas utvisningshot tog över mina planer. Skönt att hon åtminstone fick en respit-tid. Idag blir det en del jobb och förberedelser inför en kurs jag ska hålla nästa vecka. Just den varianten för första gången.

Dessutom är det kaffe och tårta för inblandade i kungabesöket för en månad sedan. Med information om Waste Recovery, som nu också spridit sig till Brasilien, och bilder från besöket. Ska bli kul. Hoppas bara kaffet är rättvisemärkt. Det finns ju en utmaning om fairtradefika idag. 

För att göra en total vändning av ämne och för att hålla fast vid gårdagen och den inhumana flyktingpolitiken.

Syrien är ett land där våld och kaos råder. Ändå utvisar Sverige personer dit. I Boråstrakten finns det en syrisk familj som ska utvisas. Radio Gävleborg har ett reportage om en som ska utvisas.

Amnesty rapporterar om hot och våld mot exilsyrier. Undrar hur de som återvänder kommer att behandlas. Kommer de att komma in i landet med livet i behåll. Hittills har minst 3000 personer dödats sedan upproret började i Syrien. (SR)

I kväll sänds reportage om situationen i Syrien. (SVT) Enligt den som gjort reportaget fanns det bilder som var så blodiga att de inte kan visas i TV.

För övrigt gläds jag åt att Barbro Westerholm (FP) skrivit på SVT debatt. Och tycker att migrationsministern borde tänka en gång till. Vi har ännu ingen rättssäker asylprocess.

Inga kommentarer: