måndag 25 augusti 2008

SM-guld och hösten nalkas

Oj vad fort en förmiddag går. Snart dags att åka och passa barnbarn. Men jag hinner nog skriva några rader.

Först måste jag passa på att gratulera Sandareds tennisklubbs Johan Settergren till att ha tagit SM-guld i tennis. STORT GRATTIS. Bådar gott inför den kommande Elit-serien i höst. Inte för att jag hittar någon notis om detta bland dagens idrottsartiklar i de större tidningarna förutom BT. Flippar och floppar i OS och annat eftersnack fyller idrottsspalterna.

Men ibland blir jag riktigt sur på alla kverulanter som gnäller på de svenska insatserna. Jag förstår Carolina Klüft fullt väl att hon, efter att ha vunnit så mycket som går i sjukamp, vill pröva något nytt. Jag tycker att det är bra att komma till OS-final. Vi kan inte mäta oss med till exempel Kina som "producerar" idrottsmän som de producerar andra produkter. Jag tror inte att vi vill sätta våra barn eller barnbarn i "idrottsfabriker" från tidiga barnaår. Idrott för unga ska vara lustfyllt. Inte fullt med bestraffningar som reportage från Kina visar. Och som jag skrev i mitt förra inlägg. Jag tycker att det är rätt skönt att OS är över.

Sommaren är också snart över och nu börjar en något mer normal vardag. Med möten i det oändliga. Förhoppningsvis också en del jobb. Men mycket spännande saker är på gång.

Nätverket för kvinnors företagande som nu efter mycket slit med namnet kommer att heta QVIM. FemM-E som vi tänkt från början och som bygger på fem M för kvinnors entreprenörskap var redan upptaget. Men grunden är fortfarande de fem m-en. Möjligheter, Mötesplatser, Motivation, Metod, Media. Nu är det dags att ut och sprida budskapet i Sjuhärads kommuner. Först ut är Svenljunga den 3 september kl 8 och sedan rullar det på.

Gruppen som ska jobba för en bättre integration och motverka främlingsfientlighet i Borås kommer äntligen igång. Det har tagit två år sedan jag på valnatten efter att ha konstaterat att jag åkt ur riksdagen kom med förslaget att bilda en sådan grupp. Men bättre sent än aldrig. Nästa vecka är det första mötet i alla fall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Anne-Marie,

jag vet att jag "förvirrat" mig hit.
Med gamla frågor !

Men då jag ser att det är relativt lite ruljangs här kanske du har överseende ?

1. Vad är "själva människovärdet" ?
2. För vem ?
3. xxx gentemot yyy ?
4. Sverige betalar "bistånd" till Kina och Ryssland ??? Varför ??
(Här tror jag att respektiva länder skrattar sig i byxorna när de ser Sveriges check droppa in !!)

Vänligen
Tjalle

Anne-Marie Ekström sa...

Hej Tjalle
Du är en trogen besökare. Du är alltid välkommen.
Jag ska försöka svara på dina frågor också. Även om det inte är några lätta frågor. Svaren får bli lite filosofiska.

För mig är människovärdet det värde som ett människoliv har. Min inställning är att i den frågan finns ingen skillnad mellan människor. Sedan betyder olika människor olika mycket för olika personer. För dig är det säkert så (borde vara så i alla fall) att din fru och, om du har några barn också dessa, mest i världen. Det finns människor som väljer att visa sin onda sida och de som visar sin goda. Självklart gillar man de goda bättre. Åtminstone gör de flesta det.
Håller med dig om att det svenska biståndet måste ses över. Generellt är det viktigt att se till att inte biståndspengar hamnar hos korrupta ledare utan kommer människorna till del.
Du får gärna komma tillbaka med frågor men det kanske tar lite tid innan jag svarar. Men hav tålamod. Ett svar kommer förmodligen förr eller senare.

Anonym sa...

Hej Anne-Marie,

och tack för snabbt svar !

Men får borra vidare !

Citat:
"För mig är människovärdet det värde som ett människoliv har. Min inställning är att i den frågan finns ingen skillnad mellan människor. Sedan betyder olika människor olika mycket för olika personer."

Så du menar verkligen att du inte gör någon skillnad på Adolfs och Teresas människovärde ?
De har bara "betytt olika mycket för olika personer" ?
Jag personligen tycker att Teresa var avsevärt mer värd !!!

Vad beträffar biståndet så ser jag att Sverige slutar med biståndet till Ryssland 2010 ! Verkligen "snabbt reagerat".
Varför reagerar ingen i regeringen och avbryter stödet direkt ?
Och fördelar om det till mer behövande !
När man tänker på att Ryssland skulle kunna köpa upp hela Sverige ur portokassan är "biståndet" mer än patetiskt !!!

Jag har tålamod, no problem !

Vänligen
Tjalle