söndag 10 augusti 2008

Summering av helgen

Trots den sena timmen måste jag nog göra en summering av helgen. Idag har det varit mycket regn. Tur att jag och barnbarnen var i Borås Djurpark igår. Då var det bara skurar. Och vi hade det jättebra.

Lite trött efter att ha tillbringat två nätter i en bäddsoffa som lämnar mycket övrigt att önska, när barnbarnen sover i de bra sängarna. Men jag resonerar som så, att kan jag sova i buss på väg till Alperna måste jag också kunna sova i en knagglig bäddsoffa. Jag kan ju i alla fall sträcka ut kroppen i motsats till i bussen.

Två tal skrev jag om igår. Statsministerns och Mona Sahlins. Idag har vänsterpartiets partiledare hållit tal i Gnesta. Även hans tal kändes väntat. (SvD, DN)Höjda skatter och mer makt till facket. Undrar hur han ska lyckas med det. Hur ska de som tjänar sämst acceptera att de får mindre pengar i plånboken. Och att facket ska få mer makt i arbetslivet kan jag inte se som att man värnar den enskilda individen.

Jag kan dock hålla med Lars Ohly i en sak. Man måste komma till rätta med skattefusket och ekonomisk brottslighet. Exakt hur mycket pengar det är fråga om som inte kommer in till det gemensamma, på grund av att det finns de som fuskar med skatten eller på grund av misstag, kan man inte säga helt säkert. Uppskatt(!)ningsvis rör det sig om 133 miljarder kronor. Många fina slantar som skulle kunna användas till viktiga områden i samhället. Hur det så kallade skattefelet är beräknat kan läsas i en rapport från Skatteverket. Den finns här för den som är intresserad. Men som sagt någon helt säker siffra kan aldrig redovisas. Och det är ingen lätt fråga. För att komma till rätta med dem som fuskar, krävs mer kontroller av den enskilda individen. Något som de flesta vill ha mindre av. För att värna integriteten och privatlivet. Men jag ser gärna att den som köper en båt och låter den faktureras som något annat på företaget åker dit. Oseriösa företagare förstör för alla seriösa företagare.

Och företagare är något jag är och i morgon börjar arbetet med påbörjade lokala nätverket för kvinnors företagande, FemM-E , fem "M" för entreprenörskap. De fem M:n är Motivation, Metod, Möjligheter, Mötesplatser och Media.

Så nu är det nog sängdags. Även om det finns en hel del ytterligare att kommentera.

Elfsborgs seger mot AIK, trots en person utvisad. Kan förresten inte förstå varför man inte kan hålla känslorna i styr för att undvika att bli utvisad.

Och förstås vår första OS-medalj. Oväntad men därmed desto roligare. Grattis både Elfsborg och Emma Johansson.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.