lördag 16 augusti 2008

Sommaren tillbaka och OS

Idag har det varit som gjort för utomhusaktiviteter. Sommaren kom tillbaka lite. Gräsmattan har blivit klippt och rabatterna rensade (så där i alla fall). Och tvätt har hängts ut. Jag tog till och med ut datorn för att titta på sista setet av dubbeltennismatchen i OS.. Matchen gick på SVT 24 och den kanalen har jag inte. Så alltför sent kom jag på att jag kunde titta på webben. Tyvärr gick det ju inte hela vägen men stort Grattis till Thomas Johansson och Simon Aspelin till silvret. Deras framgångar i dubbel kommer förhoppningsvis att få fler unga att bli sugna på tennis. Glädjande för en ordförande i Sandareds tennisklubb.

Annars kan man väl påstå att dagen varit full av besvikelser när det gäller OS. Spruckna dräkter och en förlorad redan vunnen medalj. Eftersom jag inte är värst insatt i brottning har jag ingen uppfattning om vad som hände i matchen. Men jag kan väl tycka ändå att det var onödigt att bete sig på det sättet på medaljutdelningen.

Förresten varför ställs det inte några skönhetskrav på gubbarna som delar ut medaljerna. Allt annat ska ju vara så perfekt och vackert kring medaljutdelningen med flickor som tränat med böcker mellan knäna och på huvudet, efter vad som presenterats i svensk media.

Jag har också passat på att ta några bilder från min och grannens trädgård. Ett tecken på den annalkande hösten, rönnbären och en bild på grannens liljor. Som även sprider sin doft till min trädgård.

Egentligen hade jag tänkt städa idag men det får bli morgon i stället. Så nu ska jag gå och lägga mig och läsa den senaste boken om Damernas detektivbyrå. Har den på 7-dagars lån från biblioteket så det är väl bäst jag snabbar på. Och i nästa vecka börjar politiken på allvar igen med fullmäktigemöte mm så då hinns det inte med. Passade förresten på att läsa handlingarna i min Baden-Baden ute idag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Eftersom jag inte är värst insatt i brottning har jag ingen uppfattning om vad som hände i matchen. Men jag kan väl tycka ändå att det var onödigt att bete sig på det sättet på medaljutdelningen.

Eftersom det Ara gjorde vid medaljutdelningen hänger ihop med vad som hände i matchen kan man inte ha en uppfattningen om det ena men inte det andra.

Aras protest har verkligen lyckats uppmärksamma den mygel och svågerpolitik som genomsyrar internationella brottningsförbundet FILA.