tisdag 19 augusti 2008

Höstluft och det verkliga livet

Kom hem för en liten stund sedan från styrelsemötet i tennisklubben. Inte utan att det kändes lite som höst i luften. Stjärnklart och månklart. Och lite kyligt.

På ett sätt är det trist att sommaren börjar lida mot sitt slut men samtidigt börjar det verkliga livet igen.

Som sagt första styrelsemötet med tennisklubben är avverkat. Och i morgon är det grupp inför kommunfullmäktige och sedan rullar det på. Hela veckan lång. Med lite jobb också.

Något som jag har sett fram emot är att den integrationsgrupp som Borås stad beslutat utse ska komma igång. Idag har de deltagarna utsetts. Och jag har fått uppgiften att vara sammankallande. Det är frågor som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag ser det som en ära att få leda detta arbete. Jag är medveten om att vi som sitter i gruppen representerar olika partier och har olika ideologier bakom hur vi ser på saker och ting. Men jag tror att vi alla har ett och samma mål. Precis som det står i budgeten för Borås stad. Att alla ska känna sig välkomna i Borås och att motverka främlingsfientlighet och rasism. Sedan att vi ibland har olika syn på hur vi ska nå det målet. Det hör till demokratins villkor. Men jag tror att vi kommer att lyckas. Förra gången vi diskuterade de här frågorna gjorde vi det. Men nu gäller det att vi kommer ett steg längre. Det vi kommer fram till ska inte bli en hyllvärmare utan ett konkret handlingsprogram. Och att ta vara på den resurs som finns bland dem som kommit till Sverige är en viktig uppgift. För dessa kommer att behövas. Men som vi missar många gånger.

1 kommentar:

Anonym sa...

Anne-Marie,

jag vet att jag är i fel inlägg men har känslan du undviker att svara ?

Vad är "själva människovärdet" ??

Frågan om du tycker Hitler var lika mycket värd som mor Teresa upprepar jag dock inte här !

Tjalle