fredag 22 augusti 2008

Långt kommunfullmäktige

En lång dag börjar lida mot sitt slut och jag har precis kommit hem från kommunfullmäktige. Jag kan väl lugnt säga att dagen blev inte vad jag tänkt mig. En hastig tur till Sandared för att hämta brev från Plusgirot för att komplettera med ett papper. Det är väl bra att man är noggrann och vill ha alla papper rätt men det blir problem när man missat något och är i tidsnöd. Hoppas nu att allt fixar sig i morgon. Och en hel del annat som jag inte tänkt ägna tid åt.

Kommunfullmäktige blev ganska långt. Till klockan elva. Då vi faktiskt enligt reglerna ska sluta. Mesta tiden tog förstås diskussionen om vårdnadsbidrag. Enligt min åsikt framfördes överord från båda sidor.

Jag tror inte det kommer att påverka så väldigt många varken i den ena eller andra riktningen.

Jag tycker att det är viktigt att föräldrar får mer tid för sina barn men jag är inte helt övertygad att vårdnadsbidrag är det rätta alternativet. Men eftersom det är en fråga om överenskommelse mellan partier och vi inom folkpartiet har fått igenom den jämställdhetsbonus i föräldraförsäkringen som vi eftersträvat länge så var det väl bara att bita i det sura äpplet och rösta ja för vårdnadsbidrag. Även om jag inte tror att så många kommer att utnyttja det. Ingen kan leva på 3000 kronor.

Dessutom hade sd tre motioner uppe i fullmäktige. De är verkligen flitiga motionärer. Men det skulle vara roligt om de lade en alldeles egen motion i Borås. Inte en som de fått från partiet.

De allra flesta av deras motioner handlar om att misstänkliggöra invandrare. En av dagens handlade mycket riktigt om detta. Mångkulturellt bokslut, i trosvissheten att det skulle konstateras att invandrarna kostar mycket pengar. Vi fick i alla fall fullmäktiges sd:are att erkänna att det finns en del invandrare som gör nytta i landet. Faktum är att ca 16% av landets arbetande befolkning är utlandsfödda. Undrar just hur vi skulle klara oss utan dessa. Och de gör ofta arbeten som svenskar inte vill ha. Vilket konstaterades av flera stycken.

En av sd:s andra motioner handlade om terapihundar inom äldreboenden. En motion som tillhör dem som sd använder för att försöka bli ett rumsrent parti och som inte ens har något förtäckt misstänkliggörande av invandrare. Jag kan inget hitta i alla fall. Jag tror att det kan vara jättebra med husdjur på äldreboenden. Men det måste överlåtas till det enskilda boendet att avgöra om det är möjligt eller inte. Både äldre och personal kan vara allergisk. En del är faktiskt också rädda för hundar och katter och det måste man respektera.

Inga kommentarer: