onsdag 31 mars 2010

Alliansen satsar

I förra veckan skattesänkning för pensionärer. Igår infrastruktursatsning. Idag satsning på barn och ungdomar. Alliansregeringen kommer med det ena positiva beskedet efter det andra.

Skattesänkningen för pensionärer är välkommen och efterlängtad sedan länge. Men det är ändå viktigt att komma ihåg att det skatteavdrag som de som jobbar får ska kompensera de ökade kostnader man har för att jobba. Samtidigt har också avdragsnivåerna för resor höjts.

En fungerande infrastruktur är avgörande för tillväxten i landet. De som driver företag måste kunna transportera sina varor till sina kunder. Så enkelt är det.

Den satsning som presenterats idag innebär att staten stöttar kommuner som ordnar feriearbete till ungdomar liksom sommarskola, eller som vi har på Hässleholmen, ferieskola. Att leta feriejobb till ungdomar är något som prioriteras på arbetet på Hässleholmen inför sommaren. Ferieskola bedrevs där även under sportlovet med positivt resultat. Detta är frågor vi också tagit upp i vår integrationsgrupp i Borås. Det känns bra att det nu också kommer stöttning från centralt håll. (DN,SVD) det visar att vi fångat in rätt frågor.

Ett ovanligt grepp tar alliansregeringen också när de satsar på att ge extra flerbarnstillägg (SvD2)

En annan viktig händelse i dag är att Serbien bett om ursäkt för och fördömt det som hände i Srebrenica 1995 när 8000 muslimska män mördades kallblodigt. Erkänna folkmord ville man dock inte. Ändå ett steg i rätt riktning. Jag har själv varit två gånger i Srebrenica och den minnes- och begravningsplats där de män som hittas i gravar uppe i skogarna kring Srebrenica. (DN)

Andra som bloggar om satsning på barn och unga Sörliden, Roger Haddad, Tommy Rydfeldt

1 kommentar:

Hemlige sa...

Satsar? När alliansens i sin första vårbudget 2007 tog bort exakt 100 miljoner i statsbidrag för sommarjobb så skrev du inget alls om det, och nu behagar du kalla det för en satsning?