måndag 1 mars 2010

Snöskottning och hushållsnära tjänster

Så var det då måndag och en ny vecka. Mycket finns att ta tag i också denna vecka. Idag lär det väl bli snöskottning igen men sedan har SMHI lovat att det inte ska komma mer snö på åtminstone en vecka. Tro't den som vill. Jag hade ju också tänkt att jag inte längre skulle vara ordförande i tennisklubben. Men hej vad jag bedrog mig. Någon eller några månader till får jag hålla i eftersom ingen ny ordförande gett sig till känna. Men det får inte bli för länge. Valet närmar sig med stormsteg.

Snöskottning ja. Än så länge orkar jag (?) men om inte, kan jag anlita någon och få reduktion på kostnaden. Snöskottning ingår ju bland de tjänster som inryms inom de hushållsnära tjänsterna. (DN) Diskussionen om dessa tjänster rasar vidare. (DN) Helt otroligt om de rödgröna skulle bidra till att 11 000 jobb skulle försvinna. Och då jobb för dem som kanske har allra svårast att komma ut på arbetsmarknaden. Är det bättre att vara utan jobb än att ha ett riktigt arbete. Säkerligen skulle en del återgå till svarta jobb. Utan försäkring och pensionspoäng och utan skatteinkomster för staten. Hur korkad får man bli? Börja betrakta städjobb som vilket annat servicejobb som helst. Och för att förtydliga det hela. Det är inte bara i storstäderna barnfamiljer har det stressigt.

Folkpartiet har också föreslagit att småbarnsfamiljer och äldre över 80 år ska kunna få ytterligare reduktion. (SvD)

Nu får jag skynda för att träffa några gymnasieungdomar och prata integration.


 

2 kommentarer:

Anonym sa...

"...kan jag anlita någon och få reduktion på kostnaden."

Nej Anne-Marie du kan få göra skatteavdrag. Det är en enorm skillnad och innebär att det enbart är de som har råd att betala som får subvention.
Pengarna gör sig bättre som investeringar i välfärden där jobb skapas samtidigt som människor som inte har råd att anlita nån för snöskottning kan få lite hjälp.

Tomas Gustafson sa...

11 000 jobb var det inte Anne-Marie. Nu har du lite väl glänsande uppgifter.
Det var 11 000 sysselsatta främst med deltidsanställning eller timtid.

Hälsar den där bloggaren.