torsdag 1 april 2010

Seg dag som segt godis

Nu har en hel förmiddag och lite till gått och jag har gjort allt annat än jobbat med databasen. Men jag har ju hela påsken på mig. För det blir nog att ta en del av påskdagarna till jobb. Nästa vecka blir det Stockholmsresa och barnbarnsbesök med förmodligen därtill hörande Navet- och Djurparksbesök. Men det får väl bli lite lätt påskstädning senare i eftermiddag. Men jag får väl kolla lite bland dagens rubriker först.

Och vad hittar jag väl där?

En DN-debatt artikel där kostexperter vill införa extra skatt på sötsaker. Barn och vuxna blir allt fetare med risk för att råka ut för en rad sjukdomar. Det är självklart inte bra. Men jag tror inte det är rätt sätt att komma till rätta med detta genom att höja skatten. Det medför en rad gränsdragningar. Hur mycket socker ska det få finnas i en produkt för att den ska skattebeläggas. Det är ju inte bara godis och läsk det handlar om. Det är många livsmedel som innehåller socker. Och jag är inte säker på att man köper mindre för att det blir dyrare. Men det kan jag ju inte vara säker på. Är nog bättre med kostupplysning och annan information redan från MVC (mödravårdscentralen) och ta bort godis och läsk från skolor och fritidsgårdar till exempel.

Spännande ska det bli att se om påven ställer upp på förhör om katolska prästers övergrepp på pojkar. En advokat i USA har krävt det. (SvD, DN) Även om det nu så är att han undanhöll övergreppen på den tiden han var kardinal och det är därför han ska höras så är han självklart som överhuvud för den katolska kyrkan ansvarig. Något sjukt är det med detta med att leva i celibat.

Även om jag egentligen tänkt skriva lite till lägger jag nu ned skrivandet och går ut i solen. Och tar ett godisägg.

2 kommentarer:

Micke sa...

Hej Anne-Marie!

Jag vill bara meddela att de sista anklagelser från NYT är felaktiga, se Signumbloggen: New York Times anklagade påven med fejkade dokument.
Att leva i celibat är inte sjuk, många i vår samhället idag lever så, utan religiös anledning.
Även Jesus levde i celibat i sin tid... Var han sjuk då?

Wiktor sa...

Funderar på om sockerskatt är aprilskämt.
Tycker det är lite konstigt med hela 5 "experter" som säger att socker är skadligt i för stora mängder något som ingen hade en aning om?